Selje har ansatt en ny fastlege, men rådmannen legger ikke skjul på at legetjenesten i kommunen fortsatt er svært sårbar.

– Med kun tre leger i kommunen er man avhengig av at alle jobber fulle stillinger. Vi skulle gjerne hatt et større fagmiljø og mer robuste tjenester, sier Selje-rådmann Ørnulf Lillestøl.

De siste ukene har det til tider vært kaotisk på legekontoret i Selje, med kun én fastlege tilgjengelig. Nå vil situasjonen bedret seg noe for fra og med neste uke blir det to til tre leger tilgjengelig på kontoret.

Ny lege ansatt i kommunen

Kommunen har også ansatt en ny fastlege som begynner i september. Den nye legen heter Ananda Galappaththi og kommer fra Sande kommune i Rogaland.

– Vi har et veldig godt inntrykk av den nye legen. Han er spesialist i allmenn medisin og har lang erfaring, forteller Lillestøl. En av de andre fastlegene er sykemeldt, og kommunen har derfor ansatt en vikar. De har også flere andre vikarer inne for å få tjenesten til å gå rundt.

Samarbeid med naboene

Rådmannen beskriver legetjenesten i Selje som sårbar, ettersom fagmiljøet er lite og det til tider er krevende å rekruttere nye leger.

– Legetjenesten er noe vi vektlegger som en av de mest sårbare tjenestene, og vi tenker at man etter hvert bør diskutere et samarbeid med nabokommunene, fordi vi er så små som vi er, sier Lillestøl og legger til:

– Vi ser at nyutdannede, unge leger er opptatt av å ha et sterkere fagmiljø rundt seg enn det man kan ha i en kommune som er på størrelse med Selje. Samtidig understreker rådmannen at kommunen er så godt forberedt på å ta imot pasientene som den kan bli.

– Det blir nok aldri helt optimalt, men vi føler at vi har rimelig god kontroll over situasjonen, slik som den er i dag.

Han forteller også at ventelistene ved legekontoret har blitt kortere i det siste.

– Det var nok litt verre i vinter, med en litt mer uoversiktlig situasjon. Men nå har vi hatt vikarer inne som har tatt unna mye av etterslepet, så det skal ikke være så lang venteliste nå, understreker rådmannen.