Stryvo Group AS etablerer seg på Fiskåholmen, noe som betyr ny aktivitet i det gamle industribygget til Ulstein Group.

– Denne nye aktivteten vil på sikt også bety nye arbeidsplasser, forteller Ane Malene Søvik Nygård i Vanylven kommune.

– I første omgang er det snakk om å kjøre en del mindre prosjekt. De kommer til å gå inn med sine folk, men etter hvert vil de også ha behov for folk utenfra. Det vil bety nye arbeidsplasser på Fiskå, sier Søvik Nygård.

Ny aktivitet

Kommunen kjøpte Fiskåholmen fra Ulstein Group AS i april, og intensjonen med kjøpet var å få ny aktivtet på industriområdet i løpet av sommeren. Området på Fiskåholmen er på 65 dekar og består av en utskipingskai og tre produksjonshaller på til sammen 3600 kubikkmeter.

I tillegg ligger det et administrasjonsbygg og brakker for gjestearbeidere på området.

I første omgang har Stryvo Group AS signert en ettårs-kontrakt med Vanylven kommune om leie av arealet på Fiskåholmen.

Bølgekraft

Stryvo AS har i dag fire ulike avdelinger i Norge, med hovedbasen i Stryn. Nå er de også i gang med å opprette den nye avdelingen på Fiskå, forteller Tor Inge Nygård i Vanylven utvikling.

Det første prosjektet selskapet skal starte med på Fiskå er montering av et prosessanlegg som skal selges til en plattform i Nordsjøen.

– De har også over lengre tid jobbet med å få i gang noe med bølgekraft, og på nyåret skal det bli satt i gang en produskjon på en bøye til et bølgekraftanlegg, forteller Nygård.

Stryvo har inngått et partnerskap med det svenske firmaet Waves4Power om produksjonen til bølgekraftverket.

Kompetansesenter på Fiskå

Med etableringen av Stryvo håper Nygård og de andre i Vanylven utvikling at man på sikt også får opprettet en industripark med et bredt kompetansemiljø på Fiskå.

– Det å få Stryvo inn er en betydelig ressurs for oss, og det vil kanskje bidra til at andre også starter opp bedrifter på Fiskå. Vanylven har i en periode på 10-12 år mistet 400 arbeidsplasser. Så det er positive ting som skjer nå, og jeg håper virkelig vi lykkes med å opparbeide et miljø med flere aktører etter hvert, sier Nygård.

Han forteller også at de på sikt håper nyetableringen på Fiskå vil skape flere arbeidsplasser i området.

– Men det vil ta litt tid, det er ikke noe som skjer over natta, understreker han.