Politiet har for lengst avsluttet etterforskningen av den tragiske dødsulykken som skjedde ved Røyrvikneset i Selje kommune i fjor høst.

Saken er nå på Statsadvokatens bord, og innstillingen fra både politi og påtalemyndighet er at den skal henlegges.

– Politiet greier ikke å finne den endelige årsaken til at bilen kjørte utfor veien, forteller etterforskningsleder Øystein Ruud ved Eid lensmannskontor.

Det betyr at man trolig aldri vil finne årsaken til at bilen med de to ungdommene havnet i sjøen utenfor Røyrvikneset, som ligger langs fylkesveien nord for Flatraket i Selje kommune.

– Vi har eliminert veldig mange årsaker til utforkjøringen. Det var ikke fart, ikke rus, ikke møtende biler, ikke glatte veier, ikke mobilbruk, sier Ruud.

– Det vi sitter igjen med er at sjåføren har vært uoppmerksom av en eller annen grunn. Kanskje var det et dyr som sprang ut i veien, og sjåføre prøvde å svinge unna? Det blir bare spekulasjoner.

Politiet har også gått gjennom all mobilaktivitet fra de involverte i ulykken. De har sett på både aktiv og passiv aktivitet, og hva som har blitt sendt og mottatt i det aktuelle tidsrommet.

– Det var ikke noe som kunne forklare hvorfor bilen kjørte ut, sier Ruud.

– Summa sumarum, så finner vi ikke eksakt årsak til at bilen kjørte ut.

Det var tenåringene Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19) som omkom i ulykken, da bilen de begge var om bord i kjørte utfor veien langs fv. 618 ved Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune. Obuksjonsrapporten viser at de begge døde av drukning.

Bilen ble funnet på ni meters dyp i sjøen fredag 6. november. Da hadde de to elevene vært savnet siden onsdag kveld. Ifølge politiet skulle ungdommene vise to bekjente veien fra Selje til Måløy.

Les mer om dødsulykken i Selje her: