Hotellsjef Aydin Akcay har bestemt seg for at Selje Hotel i en prøveperiode på to år skal holde vinterstengt.

– Vi er jo det eneste hotellet her i Selje, så det er synd for bygda at vi må holde stengt på vinteren. Men vi må gjøre dette på grunn av lite trafikk om vinteren, forteller hotellsjefen om de drastiske endringene.

Hotellet kommer dermed til å holde stengt fra 1. november og fram til 1. april 2017. Det samme vil gjelde for vinter- sesongen 2017/2018.Hotellsjefen forteller at grunnen til at de nå velger å holde vinterstengt i Selje utelukkende er av økonomiske årsaker.

Akcay legger til at dette vil gjelde for en prøveperiode på to år.

Daglig leder Aydin Akcay sier det er synd at Selje Hotel stenger på vinterstid, men at det er muligheter for at endringene reverseres etter prøvetiden, som er på to år. Arkivfoto

– Og så får vi se hvordan det blir fremover, sier hotellsjefen, og viser til at det er muligheter for at hotellet kan holde åpent igjen på vinterstid etter prøveperioden.

Dette skal vurderes ut ifra etterspørsel, og hotellsjefen håper blant annet på at Stad skipstunnel kan bidra til et større behov for hotellvirksomhet i Selje på vinterstid.

– Hotellet har vært her i 40 år, men de siste par årene har det vært mindre og mindre gjester på vinterstid. Det gjør at det blir vanskelig å drive på vinteren, understreker han.

Sommersesongen er alltid bra for Selje Hotel, forteller Akcay.

– Der har vi lagt på det samme nivået hvert år. Men på vinteren er det som oftest bare folk som bruker hotellet i forbindelse med jobbreiser.

Akcay tok over som daglig leder for hotellet i 2014. Han forteller at de tidligere eierne allerede da hadde fundert på om de skulle holde stengt på vinterstid.

Hotellsjefen forteller også at de kommer til satse mer på sommersesongen de neste to årene.

– Vi må jobbe for å få inn flere gjester her på sommeren. Vi vil prøve å få inn flere turoperatører og busser med turister fra utlandet, sier Akcay.

Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) forteller at han synes det er både trist og skuffende at hotelledelsen nå velger å stenge om vinteren.

– Selje Hotel har en lang og stolt historie. Og jeg har truffet veldig mange som har et forhold til hotellet på en eller annen måte. Og jeg vet at det er et stort potensial der, sier Osdal.