Redningsselskapets turné for skoleelever i Sogn og Fjordane og Hordaland startet i Måløy i dag.

Barn fra Skavøypoll, Raudeberg, Holvik, Bryggja og Skram skole deltok under aktivitetsdagen på Torget. Der var både representanter fra Redningsselskapet og nødetatene på plass for å lære barna om sikkerhet til sjøs.

Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) var også til stedet, og tok et hopp i havet for å vise elevene hvordan en redningsaksjon fungerer.

Se video:

Skoleelevene ble delt inn i ulike grupper og fikk blant annet lære hvordan man knytter båtknuter, hvordan man bruker et brannslukningsapparat og hvorfor det er viktig å bruke redningsvest til sjøs.

Til sammen var det rundt 100 barn som deltok.

– Det er viktig at de som vokser opp her i Vågsøy, med både sjø og uvær, vet hvordan de skal håndtere en eventuell krise, og hvordan de unngår at slike ting skjer, sier Kristin Maurstad.

Hun legger til at Vågsøy kommune har gått inn med 50.000 kroner til prosjektet de to siste årene.

Arrangementet ga også skoleelevene muligheten til å bli kjent med nødetatene. En av aktivitene gikk ut på at barna fikk prøve å slukke en brann med et brannslukningsapparat.

– Det var litt skummelt, men kjempegøy, sier Vår Tellevik (11). Det er Aurora Dalelv og Aron Rundereim også enige i, som også fikk prøve å slukke brannen.

Sunniva Torheim fikk prøve seg på en av båtknutene, og hun forteller at det var veldig kjekt å få prøve det.

– Jeg har vært med på sommerskolen til Redningsselskapet, så jeg kunne litt fra før. Men det var veldig gøy å få prøve det igjen, sier hun.

Endre Ytreland i Redningsselskapet Vest forteller at skoleelevene, som går i femte- til sjuendeklasse, er de beste ambassadørene som sjøsikkerhet.

– Vi skal lære bort sjøvett, og disse elevene er gode ambassadører for dette. Vi har ikke råd til å miste noen, så det er viktig med holdningsskapende og forebyggende arbeid, sier Ytreland, som også var på plass under arrangementet på Torget i Måløy.

Se alle bildene fra arrangementet i bildekarusellen over.