Ulvesund Elektros nye daglige leder, Ståle Sandal, var blant foredragsholderne på onsdagens frokostmøte i Nordfjord Vekst.

– Jeg har latt meg imponere av det Ulvesund Elektro har levert både da jeg satt på utsiden og i de to månedene jeg nå har jobbet der, sier daglig leder Ståle Sandal, som starta i Vågsøy-selskapet etter 35 år i DNB.

– Ulvesund Elektro har jeg kjent gjennom familien til Jan og Geir Saltkjel siden starten i 1981. De har hatt en flott utvikling i selskapet både økonomisk og kompetansemessig, sier Sandal, som overtok stillingen til Geir Saltkjel, som nå er faglig sjef i tillegg til å være selskapets største aksjonær.

– Det er litt uvant for meg etter ti år som daglig leder å ikke lenger alltid være i førersetet, men det var med hensikt. Det er omfattende å drive i denne bransjen og det er greit at jeg kan drive med det faglige der jeg har min utdanning, sier Saltkjel, som har «gått gradene» i selskapet etter selv å ha starta som lærling.

Duoen Sandal og Salkjel var blant foredragsholderne på frokostmøtet i Nordfjord Vekst onsdag, og fortalte om aktiviteten i bedriften med 24 ansatte.

Selskapet omsatte i fjor for knappe 23 millioner kroner og bokførte et resultat før skatt på –970.000 kroner.

– Inneværende år ser det ut til at vi vil havne et sted mellom 25–30 millioner kroner i omsetning, forklarer Sandal. Saltkjel fortalte også om stor spennvidde i prosjektene selskapet er involvert i. Ringnotbåten Torbas, Mehuken Vindpark, leilighetskomplekset Amonda Vista og Lefdal Mine Datacenter er noen av prosjektene selskapet har bidratt til å realisere i senere år.

Marine Harvest var selv en av foredragsholderne på Best Western Måløy Hotell onsdag. Regiondirektør Asgeir Hasund fortalte om aktiviteten i og rundt Nordfjord, og hvordan deres aktiviteter gir arbeid for lokale selskaper som for eksempel Selstad og Seacon.

Videre fortalte Lars Sigurd Berle ved Fagskulens avdeling i Måløy om tilbudet ved skolen. Han understreket også behovet for å bytte ut Skulebas med et nytt og mer moderne opplæringsfartøy, og at en ny båt enkelt kunne utløst tre nye linjer.

Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad viste innledningsvis til

Vågsøys 1. plass i fylket og 19. plass i landet

innen næringsliv i NHOs kommune-NM.