Glassmester Kvamme & Flote AS er i ferd med å fylle opp produksjonskapasiteten for 2017 på sin nye storsatsing med utendørs vinterstuer.

– Etterspørselen har vært langt over forventningene våre, forteller glassmester Dag Arne Kvamme.

Siden 1992 har han jobbet som ambulerende glassmester, og i dag monterer bedriften glass i hele Sogn og Fjordane, samt Møre og Romsdal og Oppland. Selskapet har ti ansatte og en omsetning på rundt tolv millioner kroner.

Fra de nye lokalene på Almenning, som for øvrig er i en nyoppusset låve fra tidlig på 1900-tallet, har bedriften begynt å produsere sommerstuer som de har gitt navnet «Fenstrastuen».

Låven har fått navnet «Randi›s Ranch» ettersom den tidligere tilhørte moren til kona til Kvamme, som heter Randi. I låven er det plass til å sette opp to Fenstrastuer samtidig.

– Vi ble først kontaktet av en kunde i oktober 2015, som trengte tak og vegger rundt et utendørs boblebad. Dette ble starten på Fenstrastuen, forteller Kvamme, som forklarer at de selv bygget reisverket, demonterte det og bygget det opp igjen hjemme hos kunden.

– Dette var så moro, at vi bestemte oss for å markedsføre Fenstrastuen, legger han til.

På sikt er målet å produsere vinterhager.

– Da snakker vi om fullisolerte stuer, og en helt annen finish og pris. Men før det kan tilbys, så må vi ha mer maskiner og utstyr, fastslår Kvamme.

Bedriften har tidligere hatt et verksted på Giske i Møre og Romsdal, men disse lokalene er nå sagt opp. Vinduene de hadde på verkstedet er flyttet til Almenning. De har i senere tid også åpnet en vindusfabrikk i Litauen.

– På den måten kan vi levere vinduer til det norske markedet til konkurransedyktige priser, slår Kvamme fast.

Da bedriften bestemte seg for å flytte inn i nye lokaler på Almenning, hadde de et stort oppussingsarbeid foran seg. Låven som i dag brukes som verksted er fra tidlig på 1900-tallet.

– Fra 20. mars og fem måneder framover har vi blant annet ryddet ut alt fra låven, tettet tak, skiftet ut låvegulvet, revet en gammel tresilo og laget et kontor og et vinduslager. Samtidig var vi i Litauen og rigget fabrikk. Og oppå alt dette, produserte vi og monterte seks fenstrastuer før ferien, sier Kvamme.

– Så vi kan trygt si at vi har hatt en hektisk vår og sommer. Men det har også vært spennende, legger han til.