Dette innlegget av Reidun Blaalid stod på trykk i Fjordenes Tidende 27. september.

Ambulanse-tjenesten i ytre Nordfjord

Jeg støtter fullt ut Einar Midtbø sin uttalelse i  Fj. Tidende 23. september angående at  politiske innspill er viktig og helt nødvendig for å kunne oppnå optimale løsninger, men jeg stiller meg meget kritisk til at politikerne blander seg bort i saker de bør holde seg langt borte fra som eksempelvis ambulansetjenesten i Nordfjord. Politikerne har ingen kunnskap til å kunne behandle ei slik sak, det blir kun synsing som igjen kan medføre stor skade for saken.

Det virker som om at enkelte politikere totalt har mistet gangsynet. Om Einar Midtbø mener at utspillet til ordføreren i Selje er spenstig, så er ikke uttalelsen til herr Midtbø mindre spenstig. Den oser av særinteresse, noe som  aldri bør forekomme blant politikere. De har ansvar for alle innbyggere  uansett hvor de bor i kommunen. Det det være seg Kråkeneset eller Husevågøy.

Du har jo allerede i ditt innlegg plassert ambulansestasjonen på Bryggja, og ordføreren i Selje har plassert ambulansestasjonen på Åheim. Dere har fått istand en debatt som ingen har bedt om.

Har du tenkt på folket i Kråkenes m.h.t. plassering av ambulansestasjonen på Bryggja? Har du tenkt på folket i Nore Oppedal? Vil disse innbyggere få en bedre  og tryggere hverdag med ditt forslag?

Hvorfor blande seg bort i saker som i utgangspunktet tilhører fagpersonell? Er det slik å forstå at politikerne i kommunen ikke har nok kommunale saker å behandle?  Jeg og folket håper inderlig at denne saken allerede er slutt før den begynner. Denne saken kan føre til  krangel politikerne seg i mellom, en krangling innbyggerne har fått  nok av. Nå vil vi som innbyggere ha fred. Vi er mettet av politisk krangel!

Dette er en sak som etter mitt og mange andre sitt syn er en sak som en trenger faglig kompetanse for å kunne løse.

Vi behøver ikke å tvile på at dersom fagpersonellet i ambulansetjenesten trenger bistand, da lar de høre fra seg.

Nei, herr Midtbø la  dem som har skoen på og kan sitt yrke – ambulansepersonalet og legene i kommunen – styre  denne saken. Da er saken i trygge hender, for hos fagpersonellet i ambulansetjenesten, der er ingen særinteresser, ei heller politisk makt.

Deres tanke er  trygghet for alle innbyggernei kommunen.