40 prosent av oss planlegger høstferie i Norge. Fjell og nye opplevelser lokker stadig flere.

Flotte farger, frisk luft, fine turer og hyttekos på kvelden, det er ingen tvil om at høsten på fjellet frister flere enn noen gang. Ferske tall fra Virke viser at en av tre nordmenn planlegger høstferie i år, og 40 prosent planlegger norgesferie. Den Norske Turistforening kan bekrefte at norske fjell virker forlokkende på nordmenn.

Dette bekreftes av Virke Reise, som ser en økt interesse for opplevelsesferie i Norge. Norsk natur er det viktigste trekkplasteret. En av fem skal på hyttetur i Norge høstferien.

- For nordmenn handler feriene først og fremst om å tilbringe tid sammen med familie og venner. Hva man velger å gjøre i høstferien er i stor grad knyttet til hvor man er i livet, og vi ser at Norgesferie øker i popularitet spesielt blant de unge, mens de over 50 helst drar utenlands, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge og Kultur.

- Vi opplever at stadig flere ønsker seg en aktiv ferie, gjerne sammen med de man er glad i. Mange av hyttene våre tilbyr nå flere aktiviteter, guidede turer og aktivitetsledere for barnefamilier for å møte etterspørselen fra publikum.  Det er tydelig at man i større grad enn før ønsker at det skal skje noe ekstra på hyttene, sier Øveraas i DNT.