To kjøpskontrakter med fullt navn, personnummer og annen kontraktinformasjon ble ved en feil offentliggjort i Vågsøy kommune sine postlister.

De to kontraktene gjaldt kjøp av to tomter på Amonda i Måløy. Kontraktene ble fjernet fra postlistene i formiddag.

Vi har vært i kontakt med en av personene som har fått sitt fødselsnummer, fullt navn og kontaktinformasjon lagt ut offentlig. Vedkommende var ikke klar over at kontrakten lå ute da vi kontaktet ham.

Ordfører Kristin Maurstad (Ap) var heller ikke klar over glippen i postlistene, og kontaktet administrasjonen for å rette opp i feilen.

Vågsøy kommune har nylig innført et nytt postliste-system, og Maurstad sier de har hatt utfordringer med det nye systemet.

– Vi har hatt problemer med enkelte ting i det nye systemet, men jeg kan ikke si at det er grunnen i dette tilfellet. Jeg skal sjekke det umiddelbart, sier Maurstad.

Tjenesteleder for service, Linda Myhre Larsen forteller at kommunen beklager at kontraktene har kommet ut til offentlig innsyn.

– Det er en svikt i våre rutiner som har gjort at de har havnet ute på innsyn. Vi har fjernet dem nå, og vi kan ikke gjøre noe annet enn å beklage at det har kommet ut. Det er sånt som ikke skal skje, sier Myhre Larsen.

Hun forteller at kommunen nå har satt i gang en ny gjennomgang av rutinene rundt postlistene for å unngå at noe slikt skjer igjen. Myhre Larsen viser også til det nye systemet, og at det har en innsynsløsning som kommunen ikke har brukt tidligere.

– Dette er en overgang, men uansett så må vi rette opp i dette. Det er en svikt i rutinene, avslutter hun.