Hundeeier Marleén Hodne fra Måløy må ut med 100.000 kroner ettersom hunden Ivo får skylden for at en person falt og fikk lårhalsbrudd.

Det melder NRK.

Nå etterlyser Hodne et klarere lovverk for hundeeiere, ettersom hun mener dagens lover og regler er for utydelige på enkelte områder.

Hundeeiere er selvsagt pliktige til å erstatte skade som dyrene forårsaker, men hvor går grensen i loven for når en hundeeier faktisk har ansvar for en hendelse? sier Hodne til NRK.

Hendelsen med hunden Ivo skjedde i november 2014. En venninne av Hodne hadde vært på fjelltur med hunden, og etterpå festet Hodne hunden til hengerfestet på bilen sin. Ivo la seg bak i bilen.

Senere ringer det på døra, og en nabo fortelelr at Ivo er blandet inn i en ulykke.

Fornærmede, som fikk et lårhalsbrudd, har i forliksrådet forklar at hunden kom springende, hoppet rundt og la framlabbene på brystet, ifølge NRK.

– Ifølge politidokumenter har den fornærmede to ganger tidligere forklart politiet at hunden ikke var borti vedkommende, og at den ikke bjeffet eller framstod aggresiv. Men at den fornærmede hadde løftet opp sin egen hund for å verge den, og mens Ivo hoppet rundt på fortauet mistet personen fotfestet og ramlet, heter det i artikkelen.

Politiet ville ikke etterforske saken videre.