Hotellsjef Aydin Akcay er rystet etter brannen på Selje Hotel. Hans umiddelbare tanker er at hotellet må bygges opp igjen.

- Dette er veldig trist. Vi har jo en drøm om at vi skal jobbe her, bo her og satse på hotellet. Forhåpentiligvis får vi det bygget opp igjen. Det er vårt største ønske, forteller Akcay.

Den svenske familien Akcay kjøpte Selje Hotel fra Gerd Kjellaug og Harald Berge i 2014. Det er i dag ti ansatte på det tradisjonsrike hotellet.

- Vi har gått inn med mye penger her, og hadde planer om å satse enda mer, forteller hotellsjefen.

Tidligere i høst bestemte de nye eierne seg for å holde vinterstengt fram til 1. mars.

Planen var å pusse opp deler av hotellet i denne perioden.

- Vi skulle ha nye senger, ny resepsjon og et nytt tak, forteller Ackay.

De hadde også planer om å satse større på sommersesongen og gå bredere ut med tilbud til turistene.

Alt dette blir nå satt på vent.

Vann og gass var skrudd av

Neste uke skal hotelleierne møte forsikringsselskapet for å snakke om skader og erstatning. Akcay forteller at de fortsatt venter på en fullstendig oversikt over skadeomfanget.

- Brannvesenet venter fortsatt på teknikere som skal komme neste uke. Alt er forsikret, men jeg vet fortsatt ikke hva som kommer til å skje, sier Akcay.

- Vi vet heller ikke hvordan ulykken har skjedd ennå, så vi får bare vente og se. Vann og gass var stengt av for vinteren. Vi vet ikke hvordan dette har skjedd.

Blir værende i Selje

Hotellsjefen bor i Stockholm i vintersesongen, men forteller at han kommer til å bli værende i Selje en god stund fremover.

Han har fortsatt ikke vært i dialog med politi eller brannvesen om brannen, og håper på å få vite mer neste uke.

Hotellsjefen forteller også at hotellet hadde et brannvarslingssystem. Han tror ikke dette var koblet direkte opp mot alarmsentralen. Han er også usikker på hvor gammelt varslingssystemet var.

- Nå må vi bare vente og se hva utredningen viser, og hva politi og brannvesen sier om brannen, avslutter han.

Les mer om hotellbrannen her: