Natt til fredag 25. november tok det til å brenne i ett av hotellrommene på Selje Hotel.

Hotellrommet skal ha vært i underetasjen av bygget, mot sjøsiden av hotellet, ifølge politiet.

Torsdag 1. desember ble tre personer pågrepet for brannstiftelse eller medvirkning til dette.

Personene ble fremstilt for fengsling i Fjordane tingrett fredag 2. desember. Der ba politiet om fire uker varetekt for de siktede, samt brev- og besøksforbud. Dette ble innvilget.

De to første ukene av varetekten blir i full isolasjon for alle tre. De får også forbud mot aviser og kringkasting i denne perioden.

Forsvarerne til de siktede har valgt å anke avgjørelsen fra Fjordane tingrett om varetektsfengsling, ifølge NRK.

Du kan se video av flammeinfernoet her:

Det var en nabo som varslet om brannen rundt klokken 03.38. Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut.

Selje Brann og Redning fikk bistand både fra Vågsøy og Vanylven brannkorps. Til sammen var det rundt 30 brannfolk på stedet for å slukke flammene.

Hotellet har vinterstengt, og ingen personer ble skadet som følge av brannen. Rundt 30 personer i nabohusene ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Flere av dem ble samlet på Selje skule der også Selje Røde Kors Hjelpekorps var til stede.

Det tok et par timer før brannvesenet fikk kontroll på brannen.

Til slutt ble romfløyen, som er den midterste delen av bygget, utbrent. Resepsjonsdelen og spa-avdelingen ble reddet. De har imidlertid fått både røyk- og vannskader.

Etterforskningen av brannen pågår for fullt. Søndag kom Kripos til Selje for å bistå i etterforskningen av brannen.

Mandag starter politiet for fullt med nye avhør. Blant annet skal hotelleieren og flere vitner inn til avhør, ifølge NRK.

Politiet har bedt om at personer med observasjoner fra brannen skal melde seg dersom de har sett uvanlig aktivitet i området rundt tiden da det tok til å brenne i bygget.

Flere beskriver hendelsen som en tragedie.

De tidligere eierne Gerd Kjellaug og Harald Berge drev hotellet i nær 40 år, og var i sjokk over å se sitt livsverk gå til grunne.