– Min klient stiller seg uforstående til sin angivelige rolle i den siktelsen som er uttalt, sier Paul-Inge Angelshaug som representerer en av de tre siktede etter hotellbrannen.

Fredag ble de tre siktede, som alle er tilknyttet driften av hotellet, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De første to ukene er i full isolasjon. Avgjørelsen er anket.

Paul-Inge Angelshaug mener politiets forklaringer ikke er sterke nok til at hans klient skal forbli varetektsfengslet.

– Ut ifra det som er presentert fra politiet og det som de bygger mistanken på, mener min klient at det er forholdsvis tynt. Da er det helt naturlig å be om en overprøving.

Stor påkjenning

Angelshaug forteller at påkjenning for klienten er stor.

– Han har det tøft. Han er satt under en slik mistanke, og han har forklart seg for politiet om det han har blitt spurt om. Det er han preget av, sier advokaten og legger til:

– Dette er en arbeidsplass som man har mistet, og det er det min klient spesielt tenker på. Og selvfølgelig det å finne ut av hva som har skjedd.

Her kan du lese alle saken om brannen på Selje Hotel.

Advokat Per Kjetil Stautland forsvarer den siktede styrelederen og medeieren ved hotellet, og advokat Ivar Blikra forsvarer den siktede hotellsjefen. Også de bestemt seg for å anke varetektsavgjørelsen.

Forventer raskt svar

Anken ble sendt til Gulating lagmannsrett mandag og Paul-Inge Angelshaug forventer en rask behandling av saken.

– Vi forventer vel en overprøving, og håper på et utfall i lagmannsretten i løpet av uka. Dette er noe som skal behandles raskt, i god tid før neste helg, sier Angelshaug.

Mandag ettermiddag forklarer regionlensmann Tormod Hvattum at etterforskningen av brannen fortsetter for fullt.

Kun en av de to eierne av hotellet er siktet etter brannen. Hvattum forklarer at den andre eieren ikke er siktet fordi politiet vurderer at vedkommende ikke har vært involvert i hotelldriften. Han forklarer at «det er helt åpent» om det kommer flere siktelser.