Et flertall (2/3) av medlemmene på mandagens medlemsmøte støttet at partiet skulle bryte avtalen de inngikk med samarbeidspartiene Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Tverrpolitisk liste og Rødt etter valget i fjor høst.

Det bekrefter leder Tove Lill Refvik Volle i Vågsøy Arbeiderparti tirsdag kveld etter at partiet hadde orientert samarbeidspartiene om avgjørelsen.

Høyre og Venstre er også ventet å foreslå eller støtte forslag om nedleggelse av Holvik skule og Bryggja skule torsdag. Sammen med Arbeiderpartiet har disse tre partiene 18 av de 27 representantene i kommunestyret i Vågsøy og alt tyder dermed på at de to grendaskolene i praksis blir lagt ned om to dager.

I Arbeiderpartiets forslag vil begge skolene legges ned fra skoleåret 2018/19. Rådmannen foreslo å legge ned Holvik skule fra 2018/19 og Bryggja skule fra 2019/20. Også Høyre har signalisert at de mener skolene kan legges ned tidligere.

I tillegg til skolenedleggelsene vil Arbeiderpartiet foreslå en økning av eiendomsskatten fra 4 til 5 promille fra 2018.

Vi kommer tilbake med reaksjoner.