– Gruppa er splittet. Derfor skal vi rådføre oss med medlemmene våre på et møte mandag kveld, sa gruppeleder Leif Magne Gil (Ap) etter et folkemøte i Holvik søndag.

På sist folkemøt i Holvik, i vår, kunne Helen Hjertaas (Ap) slå fast at Ap-gruppa ville stemme imot nedleggelse av Holvik skule. Søndag var holvikarane Leif Magne Gil og Terese Gjerde (vara i kommunestyret) de eneste som stilte fra partiet på folkemøtet der i underkant av 40 personer deltok.

Etter det Fjordenes Tidende kjenner til skal et flertall av Arbeiderpartiets seks representanter i kommunestyret vurdere sterkt å stemme for en nedleggelse av Holvik og Bryggja skular torsdag, selv om det er i strid med avtalen som de inngikk med samarbeidspartiene i fjor høst.

Leif Magne Gil vil ikke garantere at han selv stemmer imot en nedleggelse av skolen, men understreker at om det skal være aktuelt må medlemsmøtet mandag slå fast at samarbeidsavtalen skal brytes.

I vår ba medlemsmøtet i Ap kommunestyregruppen om å respektere avtalen. Kristin Maurstad og Frode Kupen (Ap) gjorde ikke det da de støttet forslaget om nedleggelse som fallt med kun én stemme.

Torsdag var opprinnelig planen at budsjettforslagene skulle drøftes i formannskapet. Dette ble ikke gjort, og en av grunnene er trolig at Arbeiderpartiets representanter på langt nær er sikre på om de kan støtte et forslag som opprettholder alle de fem barneskolene.

Maurstad sier hun ennå ikke har konkludert i spørsmål om forslaget er realistisk, mens Frode Kupen svarer følgende på spørsmålet om Ap har kommunestyremedlemmer som mener skoler bør legges ned:

– Jeg har selv gått i bresjen for å legge ned skoler. Det gjorde jeg også i fjor. (...) Jeg, Kristin og flere med oss har signalisert at det er et grep som må tas til slutt. Men det må medlemsmøtet bestemme.

– Er det de som bestemmer?

– De må komme med en innstilling, sier Kupen.

Fjordenes Tidende har spurt om å få delta på mandagens medlemsmøte i Vågsøy Arbeiderparti, men har fått beskjed av leder Tove Lill Refvik Volle om at møtet er lukket.

Les mer om folkemøtet i Holvik i vår papirutgave tirsdag. Husk at e-avisen er tilgjengelig for abonnenter fra klokken 21.00 i kveld.