Trenden har snudd - flere vil bli fiskere

– Det er ikke lenger flaut å være fisker. Gode tider gjør nå at ungdom søker seg til yrket. Det er veldig gode nyheter for Norge for dette er en næring med stort framtidspotensial, sier fiskeriminister Per Sandberg. Illustrasjonsfoto: Erling Wåge 

Nyheter

– Det er ikke lenger flaut å være fisker. Gode tider gjør nå at ungdom søker seg til yrket. Det er veldig gode nyheter for Norge for dette er en næring med stort framtidspotensial, sier fiskeriminister Per Sandberg.

For første gang på 20 år er det en økning i antall fiskere. Fra 2015 til 2016 har antall fiskere økt fra 11.130 til 11.244.

40 prosent av de nye fiskerne er under 30 år. Det viser tall fra Fiskeridirektoratet.

– Gode framtidsutsikter er det viktigste vi kan skape for å sikre rekruttering. Denne regjeringen har store ambisjoner for sjømatnæringen og da er attraktive arbeidsplasser uhyre viktig for å tiltrekke seg de beste folkene, sier Sandberg.

Veksten er størst i Finnmark og på Vestlandet. Finnmark har fått 42 flere fiskere, mens oljefylkene Møre og Romsdal, Hordaland og Rogaland til sammen har en økning på 97 fiskere.