Vi har spurt alle gruppelederne i kommunestyret i Selje, og svarene viser at minst 13 av 17 representanter vil stemme for en sammenslåing med Eid (se tabell nederst i saken).

Torsdag samles formannskapene i Selje og Eid til et felles møte på Furebuda på Stadlandet. En uke senere skal kommunestyrene ta en endelig avgjørelse i saken.

Begge rådmennene i de to kommunene tilrår at politikerne stemmer for en sammenslåing mellom de to partene.

Slik vil politikerne i Selje stemme:

Tverrpolitisk liste er det største politiske partiet i Selje. Partiets to representanter i formannskapet vil stemme ja for en sammenslåing med Eid, ifølge gruppeleder Judith Kvåle.

– Men det kan endres i kommunestyremøtet. Tverrpolitisk fristiller alltid sine medlemmer i viktige saker, understreker hun.

Blant de fem representantene fra Tverrpolitisk i kommunestyret er det fire som vil stemme for sammenslåing med Eid, og én som vil stemme imot, ifølge Kvåle.

Judith Kvåle (Tvp) er for en sammenslåing med Eid. Arkiv

Fremskrittspartiet har tidligere stemt nei til å inngå samtaler med Eid om kommunesammenslåing, men partiet har nå snudd i saken, ifølge gruppeleder Anfinn Sjåstad.

– Hvis ikke det dukker opp noe helt spesielt, kommer vi til å gå inn for avtalen. Det eneste som skulle ha endret det, var om det ble endringer i avtalen. Men jeg ser ikke for meg at det kommer til å skje.

Han mener også at partiets representanter i kommunestyret kommer til å stemme ja til en sammenslåing med Eid.

– Vi stemte jo i mot under forrige kommunestyremøte, og grunnen til det var at det var lagt for klare føringer for blant annet kommunesenteret. Men i ettertid har vi sett at det har vært en veldig grei og ryddig prosess med Eid, og forhandlingutvalget på Eid har vært veldig ryddige på alle måter. Vi har fått til en god avtale, sier Sjåstad.

Frp-politikeren håper understreker at partiet fortsatt ønsker Vågsøy med i sammenslåingen.

Senterpartiets representant Gunn Sande sier hun mest sannsynlig kommer til å stemme ja til en sammenslåing med Eid under torsdagens formannskapsmøte, men sier partiets instilling til en sammenslåing med Eid kan forandre seg etter et medlemsmøte partiet skal ha senere den samme dagen.

– Jeg vil mest sannsynlig si ja til Eid under formannskapsmøtet, men jeg vil forbeholde retten til at Senterpartiet kanskje har et annet syn i kommunestyret. Dette må medlemmene være med på å bestemme, understreker hun.

Høyre vil også gå inn for en sammenslåing med Eid, men gruppeleder Geir Årvik presiserer at partiet har et sterkt ønske om at Vågsøy blir med i en enda større Nordfjord-kommune. Partiets andre representant, Kenneth Brandal, er også for en sammenslåing med Eid.

– Med mindre noe helt spesielt skjer fram til torsdag, vil vi gå for den intensjonsavtalen som ligger, sier Årvik.

Geir Årvik (H) kommer til å gå for en kommunesammenslåing med Eid under formannskapsmøtet torsdag. Arkiv

Fra Kristelig Folkeparti vil det mest sannsynlig også komme to stemmer for en sammenslåing med Eid under kommunestyremøtet. Ordfører Stein Robert Osdal sier han kommer til å stemme for sammenslåingen. Den andre representanten, Raymond Myren, sier han også mest sannsynlig vil stemme ja, men at den endelige avgjørelsen blir tatt etter at partiet skal ha et medlemsmøte i kveld, tirsdag.

– Jeg regner med resten av partiet kommer til å være positive til Selje-Eid, til tross for at det er en større kystkommune vi har jobbet for hele veien, sier Myren.

Arbeiderpartiet er også positive til intensjonsavtalen med Eid.

– Vi går for en sammenslåing med Eid, det er udiskutabelt. Vi skulle gjerne hatt med oss Vågsøy og, men håper det ordner seg etter hvert. Vi mener det blir for snevert kun med Vågsøy, og føler vi har hatt et godt samarbeidsklima med Eid. Men vi er veldig åpne for å ha Vågsøy med, sier Åge Lundebrekke.

Veronica Hatlenes (uavhengig) sier at også hun kommer til å si ja til Eid.

– Jeg mener at vi i Nordfjord burde satse på å samarbeide mer i tiden fremover. Så ja, jeg trur jeg kommer til å stemme for et ja til Eid - med håp om at resten av Nordfjord-kommunene vil følge etter, sier Hatlenes.

Selje kommunestyre

PartiJa?Nei
Tverrpol.401
Frp400
Sp020
Høyre200
KrF200
Ap100
Uavh.100
Totalt1421