Det bekrefter ordførerne i de to kommunene overfor Fjordenes Tidende torsdag ettermiddag etter at de møtte kommunalminister Jan Tore Sanner (H) i Oslo.

- Jeg vil foreslå overfor vårt forhandlingsutvalg at vi møter Flora, og Bremanger dersom de ønsker det, og begynner diskusjonene om en intensjonsavtale, sier Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap).

Hun forklarer at Vågsøy har fått forsikringer fra statsråden om at de ikke vil bli tvangssammenslått med Selje og Eid.

- Sanner var tydelig på at det ikke er aktuelt å tvangssammenslå Vågsøy med Eid og Selje så lenge vi jobber med et annet alternativ.

Det alternativet er Vågsøy-Bremanger-Flora. Bremanger står fast på at de ikke ønsker en kommunesammenslåing, mens Flora står klare til  å møte Vågsøy i forhandlinger.

- Ja, vi har fått en "go" av Sanner til å gå i forhandlinger med Vågsøy, sier Flora-ordfører Ola Teigen (Ap) etter møtet.

Ifølge ordførerne i Vågsøy og Flora var det ikke diskutert i møtet hvorvidt det kan være aktuelt å tvinge Bremanger til en kommunesammenslåing med Vågsøy og Flora. Bremanger-ordfører Audun Åge Røys (H) hadde en annen oppfatning.

- Vi fikk et greit svar om at det ikke er aktuelt å bruke tvang på Bremanger, sier Røys til Fjordenes Tidende etter møtet.

- Det er viktig å være der det skjer og å snakke med de som sitter på Stortinget og i departementet er alltid nyttig.

Innen kort tid vil forhandlingsutvalgene i Vågsøy og Flora møtes og starte arbeidet med å utforme det som kan bli en ny stor kystkommune. Ola Teigen håper å kunne ha en intensjonsavtale på bordet allerede innen få uker.

- Senest i februar må vi har gjort vedtak om en intensjonsavtale, sier Teigen.

Han mener det er realistisk å få i havn en intensjonsavtale innen deres neste bystyremøte 7. februar med tanke på at Sogn og Fjordane og Hordaland kun brukte to dager denne uken på å bli enige om en intensjonsplan for sammenslåing.

Vågsøy har forøvrig sitt neste kommunestyremøte 9. februar. Formannskapet har møte en uke tidligere.