– Sånt bør ikke skje, sier Jordalen, som raskt gjorde vedkommende oppmerksom på det feilsendte brevet.

– Jeg hadde ikke likt det om det hadde skjedd med meg, legger 40-åringen til.

Brevet fra Nordfjord sjukehus var adressert til Jordalen. Hun skulle egentlig på MR før jul, men hadde fått timen utsatt til januar og ventet på en ny innkallelse i posten. Da brevet fra sykehuset kom, reagerte hun på at konvolutten var litt for tjukk til å kun være en innkallelse.

– Da jeg åpnet brevet, så jeg at det også lå en innkallelse til en annen person som var brettet inn i min innkallelse, forteller hun.

Sensitiv informasjon

I konvolutten som var sendt fra radiologisk avdeling på Nordfjord sjukehus kom det en innkallelse til en MR-time Jordalen riktig nok skulle ha.

Men i det samme brevet lå det altså også en innkallelse til en annen pasient, også fra Vågsøy, med fullt navn, adresse og personnummer. I innkallelsen sto det også at pasienten hadde fått time til MR, og detaljerte opplysninger om hva pasienten skulle ta MR av.

– Dette er jo ikke informasjon man har lyst til å dele med andre, sier Jordal.

Påminnelse via SMS

Etter hendelsen har Jordalen også hørt om andre som har opplevd lignende situasjoner.

– Jeg har fortalt andre om hva som har skjedd, og fått historier tilbake om folk som har fått journaler på avveie og brev tilsendt til feil person, sier måløyværingen.

Og hadde det ikke vært for at vedkommende fikk en påminnelse via SMS, kunne det ha endt med at personen hadde mistet timen sin.

– Hadde det ikke vært for at vedkommende fikk en påminnelse på tekstmelding et par dager før, hadde ikke denne personen visst om den timen, sier Jordalen.

Melder feilsending inn som avvik

Nordfjord sjukehus beklager på det sterkeste etter at en innkallelse med sensitive opplysninger ble sendt til feil person.

– Dette er veldig beklagelig, og vi må legge oss helt flate her, sier Tone Holvik, leder for Nordfjord sjukehus.

Etter at sykehuset ble gjort oppmerksomme på innkallelsen som ble sendt til feil person har ledelsen bestemt seg for å melde hendelsen inn som en avvikssak.

– Vi skal i tillegg gå gjennom alle rutinene med de personene som legger brev i konvoluttene, forteller Holvik, som legger til at dette blir gjort manuelt, og at det har vært en menneskelig svikt.

– Dette er noe som ikke skal skje, understreker hun.

Sykehuslederen har aldri opplevd at noe lignende har skjedd tidligere.

– Noe slikt har aldri blitt meldt inn før. Helseopplysninger skal ikke ut til andre. Vi må bare beklage, sier Holvik og legger til:

– Vi skal som sagt gå gjennom rutinene og se hvor det er mulighet for svikt, og rette opp i det.Nordfjord sjukehus og Tone Holvik har også vært i kontakt med personen som fikk innkallelsen sendt til feil adresse for å beklage det som har skjedd.