– Det går framover. Ingenting er sendt ennå, men vi har begynt å fylle containere, sier fabrikksjef Øyvind Stang ved Nergårds fabrikk på Trollebø.

Etter at Gulating lagmannsrett slo fast at en kjøpsklausul forhindrer Nergård å drive fiskemel- og oljeproduksjon på tomten på Trollebø besluttet fiskerikonsernet å flytte fabrikken til Karmsund i Rogaland.

– Fabrikken skal være flyttet i løpet av sommeren. Til høsten starter vi på byggejobben der nede og håpet er at fabrikken skal være klar i løpet av januar neste år, forklarer Stang.

Nergård brukte rundt 300 millioner kroner på å bygge fabrikken som ble åpnet i februar i fjor. Under et halvt år senere ble den stengt etter en dom i Gulating lagmannsrett (se faktaboks).

I månedene fabrikken på Trollebø var i drift hadde Nergård i underkant av 20 personer i arbeid. Alle har fått tilbud om å jobbe ved den nye fabrikken på Karmsund.

– Rundt ti av de ansatte blir med sørover. De inngår da i en turnusordning der de kan jobbe litt ekstra i perioder, forklarer Øyvind Stang.

Selve flyttejobben står Nergård i stor grad for selv. I tillegg er danske Haarslev, som har levert fabrikken, i Måløy med noen mann som bidrar i flyttingen.

– Alt går sjøveien. Mindre utstyr fraktes i containere. De større maskinene vil sannsynligvis gå på lektere, mens enkelte ting blir fraktet med båt, sier Øyvind Stang, som samtidig opplyser at det ikke er avklart hva Nergård vil bruke tomta på Trollebø til når fabrikken er demontert.