Senterpartiet krevde en lovlighetskontroll av Vågsøy kommune sitt budsjettvedtak før jul etter at Edvard Iversen (V) var med på å bevilge 200.000 kroner til Nord-Vågsøy kulturhus SA – et selskap han selv er styreleder i.

Rådmann Knut Ove Leite ble spurt av Iversen i forkant av budsjettbehandlingen om raudebergeren burde melde seg inhabil. Leite svarte da at det ikke var nødvendig, men han erkjenner nå at svaret på spørsmålet burde vært ja.

– Vi mener det var uheldig å være med på å tildele sitt eget selskap penger av kommunale midler (...) Det er trasig at folk ikke passer på sin egen habilitet, sa Asgeir Solheim (Sp) i kommunestyret sist uke.

2017-budsjettet ble vedtatt med 16 mot 11 stemmer. I og med at Iversens stemme ikke var avgjørende er Solheim enig i at ikke hele budsjettet bør behandles på nytt.

Han foreslo likevel primært å fordele potten med ekstra skjønnsmidler på 900.000 kroner, som blant annet gikk til kulturhuset, på nytt. Sekundært foreslo han å kun trekke tilbake støtten til kulturhuset og heller gi Vågsøy-kirkene pengene.

Ingen andre parti mente at man kunne bevilge pengene på nytt, og ordfører Kristin Maurstad (Ap) ville heller ikke behandle forslaget.