Det er 44 prosent av innbyggerne på Bryggja, Maurstad og Totland. Lokalpolitikerne Betty Hessevik (Sp) og Einar O. Midtbø (Tverrpolitisk) er blant dem som har skrevet under på at det bør gjøres en grensejustering.

Slik foreslår Bryggja Utviklingslag at man justerer kommunegrensene slik at Bryggja blir en del av Eid kommune.

I søknaden, som ble sendt til Fylkesmannen sist uke, skriver utviklingslaget at de «ser mange fordeler ved å bli en bygd» i Selje-Eid. De mener at det i lengre tid har vært flere i bygda som har ønsket at Bryggja heller orienterer seg mot Eid.

– Helt tilbake til sist kommunegrenseendring i 1964 har mange hatt mer tilhørighet til Nordfjordeid som handelssenter enn Måløy. Videre har vi i mange andre sammenhenger, til tross for å høre sammen med Vågsøy, orientert oss mot Eid, heter det i søknaden.

– Ut fra vår geografiske plassering ser vi sammenslåingen av Eid-Selje som naturlig i en forlengelse av å samle og styrke Nordfjord som region, skriver utviklingslaget.

– Etter behandling og tilbakemelding fra Fylkesmannen, om at det kan gjøres en grensejustering, vil vi innlede direkte forhandlinger med Eid kommune for å få på plass en politisk forankret intensjonsavtale, opplyser Bryggja utviklingslag, som også ønsker en folkeavstemning på Bryggja før en eventuell grensejustering.

Nedleggelsen av Bryggja skole er for øvrig ikke nevnt i søknaden. I retningslinjene er skolenedleggelser nevnt spesifikt som noe som ikke alene er nok til å gjennomføre justeringer av kommunegrenser.