– Vi har så mange på venteliste at skal vi ta inn disse må vi overta hele flerbrukshallen i Nordfjordhallen og da vil det ikke være plass til andre. Vi ønsker nå å bygge en ren turnhall, forklarer leder Kenneth Silden i Skavøypoll Turn.

Etter å ha lykkes med satsingen på å utvikle flere voksne trenere er det begrenset hallkapasitet som gjør at over 80 barn som ønsker å starte i turngruppen nå står på venteliste. I overkant av 100 turnere er i gruppen.

Skavøypoll har i lengre tid jobbet med planene for en turnhall i tilknytning til Nordfjordhallen, og kan nå presentere en løsning med en hall på 23 ganger 44 meter. Prislappen er på 15 millioner kroner, men med spillemidler og momsrefusjon anser Silden finansieringsbehovet for å ligge på rundt 5 millioner kroner.

– Vi har tegnet hallen slik at vi får mest mulig igjen i spillemidler. Blant annet er den ene delen av hallen i to etasjer hvor det blir en aktivitetssal og et sosialrom i andre etasje, forklarer Silden.

Det er på denne tomten ved Nordfjordhallen på Tennebø at Skavøypoll Turn ønsker å bygge en turnhall. Ifølge Kenneth Silden er det mer enn nok fyllmasse på tomta.

I det som blir en ren turnhall vil Skavøypoll kunne utnytte treningstiden langt mer effektivt, og dermed ta inn flere barn uten å øke antallet trenere.

– I en slik hall vil vi kunne slå på lysbryteren og begynne å turne med en gang. I dag bruker vi rundt 40 minutter bare på å rigge opp og ned utstyret, forklarer Kenneth Silden.

Skavøypoll ønsker også at flere grupper skal få glede av en ny hall, og speilvegger i den store aktivitetsalen åpner for det.

– Vi er i dialog med Måløy idrettslag som er veldig interesserte. De ønsker et møte med oss for å være sikre på at vi tegner hallen også etter deres ønsker. Det vil vi selsvagt gjøre. Vi driver jo også med frittstående, som er dans med turnelementer, forklarer treneren.

Turngruppen estimerer altså at finansieringsbehovet vil ligge på rundt fem millioner kroner.

– Vi ønsker at kommunen bygger hallen. Om det ikke går må vi ut på det private markedet. Da vil vi be kommunen om at vi får tomten og at vi får lov å knytte oss til hallen, sier Silden, som nylig gav klar beskjed til lokalpolitikerne at dette er et prosjekt hvor man får mye for pengene.

– Dette er så billig. Det er nesten gratis, smilte Silden da han presenterte prosjektet i siste kommunestyremøtet.

Turnhallen vil være 44 meter lang og 23 meter bred. Den vil ikke inneholde garderobefasiliteter da planen er at hallen skal være tilknyttet Nordfjordhallen. Illustrasjon: Skavøypoll Turn

Turngruppen selv står også klare til å bidra økonomisk. I tillegg til at flere turnere vil sikre mer inntekter tror Kenneth Silden at også hallen kan bli attraktiv for andre turngrupper.

– De siste somrene har vi brukt mye penger på å reise til Danmark på treningsleir. Nå tenker vi å snu det. Med det anlegget og de gode kontaktene vi har så vil vi kunne ha treningsleirer her hvor vi tar i bruk både turnhallen og Nordfjordhallen.

SIL Turn er i dag en betydelig leietaker i flerbrukshallen i Nordfjordhallen. Kapasiteten på treningsareal i både fotball- og flerbrukshallen er sprengt, og daglig leder Ronny Silden Totland forklarer at en ny turnhall vil kunne åpne for at flere grupper får anledning til å benytte fasilitetene på Tennebø.

– Her er fullbooket, så det er behov for en utvidelse, ja. Dette vil åpne for at andre grupper kan bruke kjernetidene.

For å sikre prosjektet mest mulig tippemidler planlegger turngruppen å bygge deler av hallen i to etasjer. Illustrasjon: Skavøypoll Turn

Treningsgrupper innen håndball, innebandy og badminton benytter flerbrukshallen i dag, men henvises gjerne til «ukurante» treningstider.

– Flere treninger begynner sent. Kan vi flytte dem til kjernetidene vil kanskje enda flere delta også på de treningene.

Silden Totland er derfor positiv til initiativet fra Skavøypoll selv om det betyr at leieinntektene fra turngruppen kan bli kraftig redusert.

– Vi er positive til alle som vil skape aktivitet og utvide tilbudet. Det har en smitteeffekt.