Frelsesarmeen opererer med et beordringssystem som gjør at ledelsen i organisasjonen bestemmer hvor offiserene skal bo.

For noen uker siden ble det bestemt at ekteparet skulle flytte fra Måløy til Rauma i Møre og Romsdal. De starter i den nye jobben 1. august.

Det var Åndalses Avis som før meldte om saken.

Han er selv oppvokst i Isfjorden i Rauma, og synes derfor den nye plasseringen er ekstra spennende.

– Det er veldig kult at Frelsesarmeen har valgt å sende oss dit, smiler han.

I Måløy blir det imidlertid en ny offiser som overtar for ekteparet.

Tommy Høgset forteller at den nye offiseren heter Maria Alnes, og at hun får en 30 prosent stilling i Måløy og 70 prosent stilling i Volda.

– De som er her er så dyktige, og det er de som leder og ordner med alle aktiviteter og arrangement. Det er så mange som er frivillige her, og det er det viktige. Jeg tror de kommer til å klare seg veldig godt, sier Høgset.

Han viser også til at Frelsesarmé-huset nylig ble oppusset og at et nytt stort kjøkken blir ferdig neste uke.

– Frelsesarmeen skrur ikke på pauseknappen selv om to drar og en kommer. Jeg tror de velger å ha en tilsynsoffiser i 30 prosent stilling her fordi de ser det er en god kjerne med folk her som bretter opp ermene, og som er flinke og dyktige.

– Vi kom hit rett etter at vi hadde giftet oss, og så har vi fått to barn her og hatt noen flotte år. Vi har blitt kjent med veldig mange fine mennesker, og det blir et veldig savn. Vi har vært utrolig priviligerte som har hatt en så fin plass å bo på, avslutter han.