Det ble klart etter formannskapsmøtet i Selje torsdag, da politikerne kom med et felles framlegg der de var tydelige på at de kommer til å stemme nei til eventuelle endringer i skolestrukturen.

Rådmann Ørnulf Lillestøl sier han dermed ikke ser noen hensikt i å fortsette utredningen.

– Det å utrede en slik sak er jo rådmannen sitt ansvar, men når formannskapet er såpass tydelige på at de ikke kommer til å endre sin oppfatning av skolestrukturen, uansett hva utredningen vil vise, er det jo ikke noen hensikt å utrede saken på denne måten.

Det betyr at arbeidet med å se på mulige endringer i skolestrukturen blir avsluttet.

Det var blant annet lagt opp til et åpent møte i mars, der temaet skulle være sammenslåing av de to ungdomsskolene i kommunen.

Eventuelle endringer i skolestrukturen skulle stemmes over av politikerne i juni, men nå blir som nevnt alt dette lagt dødt.

– Jeg synes egentlig at dette er helt greit. Min jobb er å få politikerne til å forstå konsekvensene, og det føler jeg at jeg har fått formidlet til dem. Formannskapet har gitt tydelige tilbakemeldinger, og jeg synes det er greit at vi unngår bortkastet arbeid, sier rådmannen og legger til:

– Dette er et godt samarbeid mellom administrasjon og formannskap, der vi har jobbet sammen i stedet for hver for oss.

Desentralisert skolestruktur

Formannskapsmedlem Geir Årvik (H) sier det er viktig for politikerne å opprettholde den desentraliserte skolestrukturen i kommunen.

– På et eller annet tidspunkt kan man nok komme dit at faglige kriterier sier at det er riktig å slå sammen skolene, men enn så lenge så har vi fått tilbakemeldinger fra folk som mener at skolene i Selje kommune er faglig gode. En sammenslåing ville også gitt vesentlige reisetider for enkelte elever i kommunen. Vi må også lytte til folk som har stemt oss inn, og gjøre det vi tror er rett å prioritere, sier Årvik.

Geir Årvik (H).

Årvik sier at kommunesammenslåingsprosessen også spiller en rolle her.

– I det politiske miljøet mener vi at det blir feil med en prosess med skolestrukturen opp i en kommunesammenslåingsprosess, og en del andre prosesser. Vi slår oss jo sammen med Eid for at det skal bli litt mer penger til ytre tjenester, understreker han.

Han forteller også at flere politikere har fått tilbakemeldinger fra folk som har vært opptatt av å beholde skolestrukturen slik som den er i dag.

– Det er ikke tvil om at dette har vært en debatt blant folk. Vi som sitter i formannskapet har fått flere telefoner og jeg tror det er en av grunnene til at dette ble enstemmig vedtatt. Signalene vi har fått tilbake fra folk er entydige. Vi tror dette er rett prioritering, sier Årvik.