– Det har alltid vært en familiebedrift, og dette var ikke en enkel avgjørelse å ta. Det siste året har vi tenkt mye på det. Vi blir ikke akkurat yngre, og vi ønsker å trappe ned, forteller Roger Hamre.

Sammen med kona Nina Sætren Hamre har han drevet selskapet siden 1986. Nå ønsker ekteparet at noen andre overtar drifta.

– Vi vil selge det til noen som vil fortsette drifta. Det er uaktuelt å legge ned, da fortsetter vi heller selv, sier Hamre.

Selskapet ble lagt ut for salg torsdag. Siden den tid har telefonene gått i ett.

– Annonsen fikk 3.000 visninger det første døgnet, og folk fra hele landet har tatt kontakt, forteller Hamre.

– Det hadde vært kjekt om noen lokale ville ta over, men det viktigste er at vi finner noen som er interesserte i å ta over drifta, understreker Hamre.

Den daglige lederen er også opptatt av at de ansatte får beholde jobbene sine.

– De som jobber her er dyktige medarbeidere.

Til sammen har selskapet seks fulltidsansatte og to i deltidsstillinger.

Med den planlagte skipstunnelen på vei, spår Hamre en spennende tid for de fremtidige eierne av selskapet.

– Det kommer til å bli enda mer aktivitet her. Det er også en godt innarbeidet bedrift som det bare er å fortsette, legger han til.

– Viktig for bygda

Helt siden begynnelsen av 60-tallet har det vært aktivitet i bygget ved Nabben i Selje sentrum. Det var først Nils Sætren, faren til Nina Sætren Hamre, som startet familiebedriften. På den tiden het selskapet Selje Elektro. Sætren drev også en bensinstasjon i tilknytning til elektronikkbutikken.

Butikkdrifta ved Nabben har alltid vært i fokus, og i 1992 ble det også etablert et autorisert bilverksted der, som fremdeles er der i dag. I 2011 la de om butikkdriften og ble en del av Bunnpris-kjeden. Senere utvidet de også med et gatekjøkken.

– Siden den gang har vi doblet omsetningen, og den er fortsatt økende, sier Hamre.