25. mars feirar delar av Europa den store vaffeldagen. Det finst tallause variantar av oppskrifter på vaflar.

Henrik har valt å lage ein litt sunnare variant med havregryn i til feiringa.

Dette treng du til 15–18 vaffelplater:

100 g smør

5 egg

1,5 dl sukker

3 dl lettrømme

5 dl mjølk

1,5 ts kardemomme

1 ts bakepulver

5 dl kveitemjøl

2 dl havregryn

Slik lagar du vaflar med havregryn:

Smelt smøret. Pisk saman egga med ein stålvisp.

Tilsett smør, sukker og lettrømme. Pisk til blandinga blir klumpfri. Ha i mjølk.

Tilsett så kardemomme, bakepulver og kveitemjøl og bland til klumpfri røre. Til slutt røres havregryna i.

Vaffelrøra har litt tynnare konsistensen enn vanleg røre.

La vaffelrøra stå og svelle i 30 min. Steik så vaflane i vaffeljern på middels varme. Bruk litt smør til steikinga.

Friske bær, rømme, syltetøy, smør, brunost, is er nokre forslag til kva ein kan servere til.

Tips: Om du tilset 1 ss kakao i vaffelrøra, får du sjokoladevaflar.

Eller gjer som i Østfold, bytt ut pølsebrødet med vaflar.