25. mars feirar delar av Europa den store vaffeldagen. Det finst tallause variantar av oppskrifter på vaflar.
Henrik har valt å lage ein litt sunnare variant med havregryn i til feiringa.
Dette treng du til 15–18 vaffelplater:
100 g smør
5 egg
1,5 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl mjølk
1,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
5 dl kveitemjøl
2 dl havregryn
Slik lagar du vaflar med havregryn:
Smelt smøret. Pisk saman egga med ein stålvisp.
Tilsett smør, sukker og lettrømme. Pisk til blandinga blir klumpfri. Ha i mjølk.
Tilsett så kardemomme, bakepulver og kveitemjøl og bland til klumpfri røre. Til slutt røres havregryna i.
Vaffelrøra har litt tynnare konsistensen enn vanleg røre.
La vaffelrøra stå og svelle i 30 min. Steik så vaflane i vaffeljern på middels varme. Bruk litt smør til steikinga.
Friske bær, rømme, syltetøy, smør, brunost, is er nokre forslag til kva ein kan servere til.
Tips: Om du tilset 1 ss kakao i vaffelrøra, får du sjokoladevaflar.
Eller gjer som i Østfold, bytt ut pølsebrødet med vaflar.