Det bekrefter politiadvokat Magnus Engh Juel.

Hotellet sto i full fyr fredag 25. november 2016. Arkivfoto

De siktede står i fare for å bli dømt til fengsel i inntil 15 år og få et regresskrav på rundt 15 millioner kroner. Dette gjør at politiet frykter de tre brødrene vil gjemme seg dersom de slipper løs fra varetekt.

Mandag denne uken fikk de tre siktede i hotellbrannen på nytt forlenget varetektsfengslingen. Hotellsjefen som har tilstått siktelsen blir fengslet fram til førstkommende fredag og de to andre fram til 24. april.

Hovedforhandling er forhåndsberammet til tre uker fra midten av september 2017.

Lånte penger fra Tyrkia

Hotelleierne som er siktet for å brenne ned sitt eget hotell lånte to millioner kroner fra slekt og venner i Tyrkia til å kjøpe hotellet, meldte NRK tidligere denne uken. Gulating lagmannsrett mener dette viser at de siktede har en betydelig tilknytning til landet.

Mennene mener selv at de har sterk tilknyting til Norge, og ikke til Tyrkia.

– Håpløst

Den siktede hotellsjefens forsvarer, Per Kjetil Stautland, sier det er vanskelig å forstå politiets argument om unndragelsesfare.

Forsvarer Per Kjetil Stautland. Arkiv

– Jeg synes det er håpløst at det skal bli anført en unndragelsesfare ved at min klient, som har tilstått, får reise til sin familie i Sverige, der han selv har bodd siden 80-tallet. Det synes jeg er vanskelig å forstå, sier Stautland.

Han mener det er ikke er grunn til at hans klient vil reise til Tyrkia.

– De har ingenting å gjøre i Tyrkia. De har hus og heim i Sverige, og små unger, sier Stautland og legger til:

Forsvareren har ikke tatt stilling til hva han vil gjøre førstkommende fredag, når politiet trolig vil be om forlenget varetektsfengsling.

– Det er det ikke tatt stilling til ennå. Høyesterett har bekreftet at fengslingsgrunnen er akspetert for de to øvrige. Så det er jo et vesentlig moment, sier Stautland.