Kommunal- og moderniseringsdepartementet opplyser tirsdag at Sanner vil presentere totalt tre proposisjoner på en pressekonferanse i Oslo onsdag klokken 13.00.

Proposisjonene som legges fram er Proposisjon om endringer i kommunestrukturen, Proposisjon om ny inndeling av regionalt folkevalgt nivå og Proposisjon om endringer i ekteskapsloven og bustøttelova m.m. og lov om overføring av ansvar for kollektivtransport.

– Jeg vil gratulere Vågsøy og Flora med deres vedtak om å slå seg sammen og bygge en ny kommune sammen, til det beste for innbyggerne. Det er positivt at kommuner ønsker å møte fremtiden sammen, for å sikre innbyggerne gode velferdstjenester, nå og i årene fremover, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, før han la til.

– Lokalpolitikerne i Vågsøy og Flora har vist lederskap og tatt ansvar, og jeg håper de nå på veien videre vil finne gode løsninger for den nye kommunen.

I februar presenterte regjeringen og støttepartiene en avtale som kutter antallet kommuner i Norge fra 426 til 358. 13 kommuner ble i den avtalen tvangssammenslått. Blant annet blir Leikanger og Balestrand tvangssammenslått med Sogndal.

Følg pressekonferansen direkte her på fjt.no fra klokken 12.00 onsdag.