Nå utfordrer Sindre H. Kvalheim i LocalHost resten av næringslivet i Vågsøy til å gjøre det samme.

– Initiativet til Linea er helt unikt. Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier Kvalheim, som tirsdag overleverte en sjekk på 5.000 kroner fra LocalHost og flere andre bedrifter. Kvalheim utfordret Fjord Shipping til å gjøre det samme, en utfordring de tok på strak arm.

Måløy-bedriften JobbPartner (NB! ved en feil står det UniformParter i saken i dagens papiravis. Vi beklager feilen.) har tidligere også støttet Linea med 250 T-skjorter som skal selges i forbindelse med konserten.

130 artister

Kvalheim applauderer den driftige tolvåringen fra Raudeberg, som nå har trommet sammen til det som ligger an til å bli tidenes største konsert i Vågsøy. Rundt 130 artister, inkludert kor, skal stå på scenen under den mer enn to timer lange konserten, der alle inntektene går til forskning på ALS. Mange artister har vist interesse for å være med og synge under konserten, men på grunn av den store pågangen har arrangøren etter hvert blitt nødt til å si nei til flere artister.

Senest forrige helg var Linnea og Svein Ove Falkevik på TV 2 i beste sendetid. Og med den støtten de nå får fra næringslivet, synes Linea det hele er helt fantastisk.

– Det er veldig kjekt at de velger å støtte denne saken. Det er viktig at man får forsket mer på denne sykdommen, sier Linea.

Svein Ove Falkevik var også til stede under møtet med næringslivet i kontorlokalene til LocalHost.

– Dette er kjempekjekt. Dette er penger som går til forskning, og det er noe vi trenger sårt.