Dette melder iLaks.

Bakgrunnen for søksmålet var en skatteregning på 10 millioner kroner som gründerne av sjømateksportøren fikk da de overførte andeler i sine holdingselskaper Eili Invest og Maan Invest til barna i 2009 og 2010.

Av kravet på nærmere 10 millioner utgjorde arveavgiften knappe 2 millioner, mens resten var utbytteskatt, gevinstskatt og tilleggsskatt som Søraa og Øvrebø måtte betale.

– Dommen er åpenbart riktig bortsett fra på et mindre punkt og det er at det skulle vært tilkjent forsinkelsesrenter, sier advokat Dag Steinfeldt i Wikborg Rein Advokatfirma, som representerer saksøkerne, til finansavisen.

Revisoren og EY må ifølge iLaks til sammen betale litt over ni millioner kroner i erstatning, i tillegg til saksomkostninger på 1,8 millioner kroner.

Monsen og revisjonsselskapet hevder på sin side at de aldri har påtatt seg oppdraget med å kvalitetssikre grunnlaget for generasjonsskiftet, og heller ikke gjennomføringen av dette.

– Dommen kom i påskeferien og vi har ikke ennå rukket å vurdere dommen og veien videre. Det vil vi bruke tid på å gjøre nå, sier advokat Hanne Skaarberg Holen i advokatfirmaet Thommesen, som representerer Odd Monsen og EY, til iLaks.