– Vi har alltid ønsket oss Bremanger med, men hadde håpet at de kom med frivilig, sier Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) like etter at Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, har tilrådt å tvangssammenslå Bremanger med Vågsøy og Flora.

– Det er jeg litt usikker på for både Stortinget og regjeringen har kommet med diffuse tilbakemeldinger om bruken av tvang i Bremangers tilfelle. Vi har fått tilbakemeldinger på at Vågsøy-Flora sannsynligvis ville bli godkjent av Stortinget, og så gjenstår det å se om de vil ta med Bremanger.

– Bremanger-ordfører Audun Åge Røys mener Vågsøy og Flora har skylden for at Fylkesmannen nå tilrår å bruke tvang overfor Bremanger. Hva tenker du om det?

– Vi har hele tiden ønsket oss en kystkommune, men Bremanger har sagt nei hele veien. Til slutt fant vi og Flora ut at vi fikk prøve alene og det fikk vi til gjennom et vedtak. Jeg forstår at Bremanger ikke er fornøyde med denne tilrådingen, sier Maurstad.

– Var dette tilrådingen du ønsket fra Fylkesmannen?

– Nei, jeg ønsket Vågsøy-Flora.

– Kommer Vågsøy til å be stortingspolitikerne om å avvise tilrådingen fra Fylkesmannen og be dem heller vedta Vågsøy-Flora?

– Det har jeg ikke lyst å svare på nå. Det må vi først snakke med Bremanger om.