(Se bilder fra åpningen i bildekarusellen over)

– Reint drikkevann er en av de viktigste tjenestene kommunen tilbyr, samtidig som det er noe av det mest sårbare. Nå har vi fått et nytt og avansert anlegg, og det er noe å være stolt av, sier ordfører Kristin Maurstad (Ap) og legger til at det nye anlegget betyr både forsyningssikkerhet og bedre kvalitet på drikkevannet for innbyggerne i kommunen.

Ordføreren var en av flere som deltok under åpningen av det nye anlegget på Raudeberg fredag.

– Med dette anlegget er Vågsøy i front. Man må langt for å finne et såpass oppdatert anlegg, understreker hun.

Utbyggingen av vannverket på Raudeberg betyr at også andre deler av Vågsøy får tilgang til Svartebotnvatnet sørvest for Kapellneset, som er 40 meter dypt, større enn Skramsvatnet og dobbelt så stort som Nygårdsvatnet.

Raudeberg, fastlandet, Holvik og Vågsvåg er foreløpig koblet på anlegget. Om en måneds tid vil også abonnenter i Måløy få vann fra vannverket på Raudeberg, ettersom det planlagte arbeidet på Skramsvatnet starter.

Bakgrunnen for storsatsingen på rent drikkevann er at det tidligere private Raudeberg Vassverk fikk krav fra Mattilsynet om fargefjerning av vannet. Kostnaden med oppgradering ville være om lag 12 millioner kroner. Dette hadde de ikke midler til, og ba kommunen ta over, noe som ble gjort i 2014.

Det nye bygget er et påbygg til eksisterende bygningsmasse.

Du kan lese mer om det nye vannverket på Raudeberg i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.