(Se stor bildeserie fra turen til Berledalen øverst i saken)

– Vinden snudde plutselig og vi merket røyken fra lyngbrannen ved Rylandsvatnet. Vi visste ikke hvor langt unna brannen var, men røyken ble ubehagelig og vinden var såpass sterk at vi bestemte oss for å dra hjem. Vi ville ikke ta noen sjanser, forteller Kari Songedal i turlaget og legger til:

– Men bortsett fra dette hadde vi en fantastisk dag. Ungene trivdes godt. De fikk fiske, padle i kano, gå natursti og skyte med luftgevær.

På ettermiddagen snudde vinden, og turgjengen kunne kjenne røyken fra lyngbrannen ved Rylandsvatnet. – Vi kunne ikke ta noen sjanser og dro hjem, sier Kari Songedal.

Dette er det tredje året turen til Berledalen blir arrangert. Barnas Turlag Keipen, Kystlaget Hornelen og Svelgen Jeger og fisk står bak arrangementet. Påmeldingen til årets tur var stor, og rekordmange skulle få overnatte i telt. Dette ble imidlertid ikke noe av da turen måtte avsluttes tidligere enn ventet

– Det var en liten gutt som var veldig skuffet fordi han hadde gledet seg så mye til å sove i telt. Vi må nok få til en ny tur neste år, smiler Songedal.