Det bodde både en barnefamilie og flere personer i huset, men kun en person var hjemme da brannen brøt ut. Brannen utviklet seg raskt, men brannvesenet hadde ute alt tilgjengelig mannskap, og fikk etter hvert kontroll på flammene. Huset har fått omfattende skader, men ingen personer ble skadet.

Samtlige som bodde i huset var flyktninger. I ettertid har de fått hjelp og støtte både fra kommunen, og venner og kjente, som blant annet har stilt opp med husvære, klær og leker til barna.

– De er preget av situasjonen, men de har fått god støtte og det går etter forholdene bra. De hadde laget seg et hjem der, og det er ikke bare-bare å miste det, sier Ingrid Sunde i Flyktningtjenesten i Vågsøy kommune.

Mandag starter poltiiet tekniske undersøkelser på brannstedet, men understreker at det så langt ikke er noen mistanke om at noe kriminelt har skjedd. De ønsker tips fra publikum om det er noen som har observert noe rundt tidspunktet brannen brøt ut.

Andre branner og ulykker har også fått oppmerksomhet.

I Eid oppstod det fredag en liten brann i en omsorgsbolig i kommunen. Brannvesenet var raskt ute og fikk ordnet opp. En person ble sendt til legesjekk.

Fredag kjørte også en bil av veien på fv. 618 i Selje kommune. Føreren ble send til legevakt for sjekk, men ble beskrevet som "lettere skadd" av politiet.