Fellesnemnda skal i hovedsak jobbe for den videre sammenslåingsprosessen fram mot 2020.

Stein Robert Osdal (KrF), Judith Kvåle (Tvp), Jan Vidar Smenes (Tvp), Geir Årvik (H), Marita Årvik (Frp) og Gunn Sande (Sp) er valgt som medlemmer i  nemnda av formannskapet. Alle er formannskapsrepresentanter i Selje.

Fra Eid ønsker formannskapet at Alfred Bjørlo (V), Eli Førde Aarskog (H), Arild Nøstdal (V), Sigurd Reksnes (Sp), Siri Sandvik (Ap) og Ståle Sandal (Sp) skal sitte i fellesnemnda.

Lars Svein Drabløs (Frp), Jostein Huneide (H), Sissel Ommedal (KrF), Ann Magritt Hopland Eikås (Sp), Hans Petter Gilleshammer (Ap) og Vigdis Heimdal Reksnes (SV) er valgt som varamedlemmer av formannskapet.

Den endelige avgjørelsen om hvem som skal sitte i fellesnemnda for Selje og Eid avgjøres under et felles kommunestyremøte på Nordfjordeid torsdag 22. juni. Møtet skal streames.

Under torsdagens formannskapsmøte i Selje ytret Frp-politiker Anfinn Sjåstad et ønske om å selv sitte i fellesnemnda, i stedet for partikollega Marita Aarvik. Sjåstad kom med et framlegg om dette, men det falt. Han presiserte at han synes det var trasig, og varslet at han kommer til å ta saken opp igjen under det felles kommnunestyremøtet på Nordfjordeid neste uke.

- Jeg ser at jeg taper i denne omgang, men oppfordrer formannskapet til å ta det videre til sine grupper. Det kommer jeg til å gjøre, sa Sjåstad.

Geir Årvik (H) uttalte at han kommer til å ta en grundig diskusjon med Høyre-gruppa før det neste kommunestyremøtet om hvem som bør sitte i nemnda.

Når det kommer til hvem som skal lede sammenslåingsprosessen, er det fra administrasjonen signalisert et ønske om at Eid-rådmann Åslaug Krogsæther blir ansatt som prosjektleder. Det er vanlig at personen i denne stillingen blir rådmann i den nye kommunen.