– Det er svært dårlig dekning her i området, sier Larsen, som bor på Lesto i Moldefjorden.

Sammen med Magnar Hatlenes har han engasjert seg sterkt i saka om fiberutbygging i området fra Hamre til Rundereim.

– Nettet ut av huset er så svakt at det ofte stopper opp. Det er et problem, sier Larsen og viser til at barna eksempelvis har problemer med å logge seg på skolenettet for å sende inn oppgaver.

Behov for fiber flere steder

Det er ikke bare i området rundt Moldefjorden og Rundereim det er et ønske om fiber i Selje kommune. Det er bygd ut fiberbasert aksessnett til deler av kommunen, men mange har fremdeles et nett basert på ADSL med lav kapasitet og kvalitet.

2,6 millioner

Til sammen har prosjektet fått rundt 2,6 millioner kroner i tilskudd, inkludert 300.000 fra kommunen, til de to ovennevnte prosjektene. Totalkostnadene er imidlertid høyere, og må finansieres av leverandør og privatpersoner.

Reidar Sandviknes i Selje kommune forklarer at det dreier seg om rundt 5.000 kroner hver som innbyggerne må ut med dersom de ønsker fiber. I tillegg kommer det en etableringsavgift.

– Vi kan jo ikke forvente at alle husstander synes det er greit, men vi er avhengige av hvor mye vi får inn fra privatpersoner, og eventuelt fra næringslivet, sier Sandviknes.

Fra Hamre til Rundereim er det rundt 170 husstander som er aktuelle. Det er Enivest som skal stå for utbyggingen.

– Da får vi fiber til avtalt pris. Det er noen som ikke vil ha det fordi de synes det blir for dyrt. Men hvis de ombestemmer seg senere så blir det enda dyrere å koble seg på fibernettet, sier Thor Øivind Larsen.