– Ingen har planer om å fortsette med Tverrpolitisk liste, men hvis noen ønsker å gå inn i andre partier, så er det selvfølgelig helt i orden. Vi føler oss velkomne i samtlige politiske partier i både Selje og Eid, sier Tvp-gruppeleder Judith Kvåle.

– Hva tenker du om at Selje mister sitt største parti?

– I den fireårsperioden vi går inn i nå, så mener jeg at innbyggernes behov blir ivaretatt i den konvensjonelle partipolitikken, sier politikeren fra Flatraket, som selv ikke har bestemt seg for hvilket parti hun skal gå inn i dersom hun stiller ved neste valg.

Partikollega Gunnar Silden har imidlertid planene klare.

Tvp-politiker Gunnar Silden (t.v.). Arkiv

– Jeg kommer til å gå over til Høyre. Jeg føler meg hjemme i den politikken, slår han fast.

Tverrpolitisk liste ble opprinnelig startet som en reaksjon på det som ble oppfattet som udemokratiske prosesser i Sogn og Fjordane Arbeiderparti, ifølge Kvåle. Hun tror ikke det er grunnlag for at nye bygdelister skal dukke opp ved det neste valget.

– Jeg tror ikke slike lister har noen grobunn nå. Slike partier blir gjerne startet når innbyggerne føler at meningene deres ikke blir hørt av de konvensjonelle partiene. Mitt inntrykk er at behovene til innbyggerne blir ivaretatt.

I nye Selje-Eid er Gunnar Silden opptatt av at man unngår «bygdepolitikk».

– Vi må slutte med bygdepolitikk og tenke strategisk om kysten, sier Silden, som også mener det politiske klimaet har blitt bedre etter 2015-valget.

Når innbyggerne skal stemme over hvilke politikere som skal representere nye Selje-Eid i kommunestyret, håper Silden å se flest mulig unge politikere på listene.

– Det er enda viktigere at unge engasjerer seg nå som det blir en såpass stor kommune.