– Vårsesongen er godkjent. Vi har ett poeng mer enn hva vi hadde på samme tid i fjor og vi spiller i år på et tøffere nivå, oppsummerer spillende Bremanger-trener Tore Rylandsholm. Hans utligning ti minutter før slutt i lokaloppgjøret mot Tornado Måløy lørdag, gjør at BIL står med 15 poeng på de første 11 kampene. Det holder til en 7. plass så langt.

– Det er realistisk å klare å klatre én til to plasser i løpet av høsten. Men selv om det er kort vei opp, er det også kort vei ned. Vi må stå på videre for å unngå å havne i nedryksgjørma, sier Rylandsholm.

– 14 poeng er det samme som vi hadde i fjor. Ettersom som har rykket opp «en halv divisjon» og vi mistet flere rutinerte spillere så synes jeg 14 poeng er akseptabelt. Samtidig er vi normalt et lag som tar flest poeng på høsten, sier Tornado Måløy-trener Jon Georg Rutledal.

Sveinung Frantzen (nr. 2 f.h. i blått) ga Tornado Måløy ledelsen med et pent hodestøt på Bremanger stadion.

Halvparten av Vågsøy-lagets poeng er tatt på de siste tre kampene av vårsesongen. Det siste kom altså i lokaloppgjøret mot Bremanger–et oppgjør som ble preget av mer kriging enn finspill.

– Det var tøffe tak, mye stopp i spillet og en del kort, oppsummerer Tore Rylandsholm.

Han mener TMFK har mest grunn til å være fornøyde med resultatet.

– Jeg synes vi var det førende laget kampen gjennom og soleklart best. Vi burde absolutt ha vunnet denne kampen, men når vi ikke scorer på sjansene våre så blir det slik.

Også hans gamle trener i Tornado Måløy, Jon Georg Rutledal, slår fast at det hadde vært ufortjent om TMFK hadde klart å holde på 1-0-ledelsen ut kampen.

– På stillingen 1–0 hadde vi selvsagt troen på tre poeng, men mot slutten er det ingenting å si på at Bremanger i alle fall fikk med seg ett poeng. De var også nærme å vinne kampen på slutten, sier Rutledal.

Han forklarer at TMFK «gikk for ett poeng» i Bremanger og at de derfor sier seg fornøyde, til tross for at et sent utligningsmål gjorde at Tornado Måløy ikke ble det første laget som vant i Bremanger i år.

– Det er ikke lett å slå Bremanger på Bremanger-landet. Vi lever fint med ett poeng.

Oppgjøret inneholdt mange tøffe dueller og begge lag måtte fullføre kampen med ti spillere. Eirik Rylandsholm fikk direkte rødt kort for en takling, mens Sveinung Frantzen fikk sitt andre gule kort for reaksjonen på den samme taklingen.

Erik Hammersvik gjorde comeback for Tornado Måløy mot Bremanger og skal spille de første to høstkampene for TMFK før han returnerer til spill for Tornado Bergen.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger–Tornado Måløy 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 (56) Sveinung Frantzen, 1–1 (80) Tore Rylandsholm

Dommer: Vebjørn Nord Haugland, Eid

Gult kort: Tore Rylandsholm, Bremanger, samt Marius-Stavenæs Refvik, Svein-Arne Volle, Henrik Myhre og Chris Andre Nore, alle Tornado Måløy

Rødt kort: Eirik Rylandsholm, Bremanger (82), samt Sveinung Frantzen, Tornado Måløy (83, to gule)

Bremanger: Ø. Langeland, M. Igland Senneset, M. Svarstad, M. Os, H. Mjølkeråen, S. Hamre, E. Rylandsholm, T. Rylandsholm, T. Lyngstad, G. Larsen, M. Klakegg Hauge

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, T. Bakke, B. Frantzen, E. Hammersvik, S. Bugjerde, C.-A. Nore, S.-A. Volle, M. Stavenæs Refvik, S. Frantzen, H. Myhre, J. M. Gil

Innbyttere: J. Våge, R. Gotteberg