Her har brannalarmen gått igjen

Mandag formiddag ble en automatisk brannalarm utløst på Vågsberget. Da brannvesenet kom fram, var det ingen brann på stedet.

De siste årene har brannalarmen på Vågsberget flere ganger blitt utløst, uten at det har brent på stedet. Her fra en tidligere utrykning fra brannvesenet. Foto: Sindre Blålid Kvalheim 

Nyheter

Vaktleder på Alarmsentralen i Sogn og Fjordane, Kolbjørn Øvrebotten, forteller at det dreier seg om en teknisk feil på varslingssystemet for den automatiske brannalarmen.


Fjordenes Tidende har tidligere skrevet om utfordringer knyttet til varslingssystemet på den gamle handelsstaden i Vågsøy. Flere ganger i 2015 og 2016 har brannvesenet fått falsk alarm og rykket ut med full styrke.

– Hver gang brannalarmen på Vågsberget går av rykker vi ut med full styrke, for bygningene er jo verneverdige. Jeg tror varslingssystemet trenger vedlikehold, har brannsjef Kim Hjelle i Vågsøy tidligere uttalt.

Kystmuseet i Sogn og Fjordane, som eier Vågsberget, ble da bedt om å ta en gjennomgang av anlegget.

– Det koster en del penger å rykke ut med full styrke. Jeg kan ikke gi et konkret beløp, men for hver gang er det jo 15 mann som skal ha lønn, sa brannsjefen.