– For oss ble 2016 et bra år. I alle fall om man tar markedet i betraktning, slår administrerende direktør Kjell Inge Sjåstad i Båtbygg fast.

Vågsøys største verft økte omsetningen fra 161 millioner kroner i 2015 til 222,5 millioner i fjor. Resultatet før skatt på nærmere 13 millioner er Båtbygg AS sitt beste siden 2009.

Administrerende direktør Kjell Inge Sjåstad ved Båtbygg mener de ansattes fantastiske innsats er årsaken til verftets gode resultat i fjor. Arkiv

– Resultatet kommer av den fantastiske innsatsen til våre ansatte som virkelig står på. Det er de som gjør at vi har at godt rykte i markedet, mener Kjell Inge Sjåstad.

Inkludert verftets øvrige selskaper (Båtvik, Raudeberg Jobbhotell, Stadt Elektro og Marin Service) passerte omsetningen 255 millioner i fjor og resultatet før skatt er på drøyt 22 millioner.

– Vi har hatt færre ombygginger av offshorefartøy, men det har vi kompensert med ombygginger i fiskeriflåten og ved å ha enda flere reparasjon- og vedlikeholdsoppdrag enn tidligere, forklarer Sjåstad.

– Vi har klart å holde en jevnere aktivitet enn tidligere, og aktiviteten har vært både jevnt høy og til tider veldig høy, sier Kjell Inge Sjåstad, som har rundt 90 ansatte i arbeid på verftet.

Han forklarer at aktivitetsnivået også har vært høyt så langt i 2017, og at det også ser bra ut med tanke på arbeid til høsten.

– Jeg opplever situasjonen som bra for vår del. Det er stor aktivitet både på reparasjon- og vedlikeholdssiden.

Alle tjente penger

Også de andre verftene i Vågsøy tjente penger i fjor, og samtlige fem hadde høyere omsetning i 2016 enn i 2015.

Byggingen av det operativ leder Malvin Silden kalte «verdens fineste sjark», TA Senior, var ett av oppdragene til Stadyard i 2016. Arkiv

Stadyard og deres 30 ansatte omsatte for totalt 116 millioner kroner (103 året før) og bokførte et resultat før skatt på drøyt 5 millioner (2,4 året før). Det tredje Raudeberg-verftet, Johansen Slip & Mek., omsatte for 37 millioner (23,7 året før), og satt igjen med et resultat før skatt på knappe 2 millioner kroner. I Måløy omsatte Verlo AS i 2016 for drøyt 40 millioner (33,5 året før) og resultatet før skatt var på 2,4 millioner (3 året før).

Måløy Verft omsatte i fjor for 17,8 millioner kroner, og verftet på Tennebø bokførte et resultat før skatt på en knapp million.

** Hos Båtbygg bytter man for tiden ut fasaden på verftshallen. Arbeidet skal etter planen fullføres i september. Man skal også installere en ny kran på verftsanlegget.

Ombyggingen av kystfiskebåten Harhaug1 til en krabbebåt var ett av oppdragene til Johansen Slip & Mek. i 2016. Arkiv