– Alt skjedde så ufattelig fort. I løpet av halvannet til to minutter var båten overtent. Det var et forferdelig inferno, med svart røyk og ild. Det var heldig for båtføreren at det var andre båter i nærheten, forteller redningsmannen om den dramatiske båtbrannen utenfor Bryggja tirsdag ettermiddag.

En person var om bord den rundt 40 fot store fritidsbåten som plutselig sto i full fyr. Mannen, som er i 50-årene, ble sendt til Førde sentralsjukehus etter hendelsen. Han har fått mindre skader og blir utskrevet fra sykehuset i dag.

«Det brenner, vi må komme oss bort»

Karl Anton Gotteberg er bosatt i Stryn, men kommer opprinnelig fra Måløy. Han var ute på fisketur i båten til søskenbarnet Svein Gotteberg fra Bryggja da den dramatiske hendelsen oppsto tirsdag. De hadde fisket ved Hornelen og dro senere videre til området utenfor Rugsund. Ved Bryggja ble de passert av fritidsbåten som senere sto i full fyr.

Måløyværingen fikk båtføreren over i fiskebåten og reddet ham fra den brennende cabincruiseren. Men i fiskebåten var de allerede fem personer.

Da var det en annen båtfører som kom for å bistå, og fikk båtføreren inn til land.

På havet alene

Den dramatiske hendelsen i sjøen utenfor Bryggja har fått Gotteberg til å tenke på at man bør være forberedt dersom slike situasjoner skulle skje.

VIDEO: Her prøver de å slukke flammene i båten

– Man tenker jo litt på båtførere i cabincruisere som drar ut på havet alene, og at sånt kan skje så fort. Man burde jo egentlig være forberedt på det, og ha utstyr på bauen som kan redde dem.