- Appen Slow Down GPS viser stort engasjement blant norske foreldre. Siden lanseringen av kartet og GPS-en for to år siden er det gjort flere enn 27 000 markeringer i kartet, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding.

If håper kartet kan gi kommunal forvaltning, politikere og trafikkmyndigheter bedre grunnlag for å gjøre trafikkhverdagen sikrere for barn og unge på hjemstedet sitt.

- Det er både bra og litt skremmende å se dette store engasjementet. Men det viser dessverre at vi har en lang vei å gå før skoleveiene anses som trygge, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If i pressemeldingen.

Forsikringsselskapet skriver at de i mange år har engasjert seg i trafikkmiljøet rundt skolene, blant annet ved å spørre rektorene om deres syn på trafikksikkerheten. I undersøkelsene går det fram at mer enn halvparten av norske rektorer frykter det vil skje en alvorlig trafikkulykke ved skolen deres.

- Vi ser at det over tid er meldt inn mange punkter på de samme strekningene. Når det er så mange markeringer samlet på ett sted, bør det være et virkelig varskusignal til de som skal sørge for at skoleveiene er trygge akkurat der, sier Jon Berge i If.

- Mange av disse strekningene er godt kjent hos lokale myndigheter, men vi antar at det også er pekt på noen nye. Nå håper vi politikere og andre ansvarlige kan bruke disse markeringene i sitt trafikksikkerhetsarbeid, sier Berge.

Han oppfordrer alle til å vise ekstra hensyn i trafikken disse dagene.

GPS-påminnelse

Ifs gratis GPS-app, som skal minne folk på å kjøre forsiktig rundt skolene, er i år ytterligere forbedret.

Slow Down GPS kan lastes ned til smarttelefoner. I tillegg til å guide deg rundt i Norge som andre GPS-er, slår den automatisk over til en barnestemme når du kommer nærmere en skole enn 200 meter.

Stemmen er et overraskende og uvanlig element blant tradisjonelle GPS-stemmer.

Sjekk din lokale skole

Hvis du vil sjekke engasjementet rundt din lokale skole, eller markere et sted du mener folk bør kjøre ekstra forsiktig, kan du sjekke nettstedet www.if.no/slowdown.