Loddebolter tilkoblet tidsur skal ha stiftet brannen som startet i hotellrom 107. To slike ble funnet i spisesalen og i Sunnivasalen på hotellet. Politiet mener dette sikrer bevis om at brannen var påsatt.

Statsadvokaten viste også til kvitteringer fra en butikk i Sverige, der hotellsjefen skal blant annet skal ha kjøpt en parykk og falskt skjegg.

Statsadvokaten la i dag fram kopier av kvtteringer som viser at hotellsjefen blant annet skal ha kjøpt en slik parykk i forkant av hotellbrannen i november 2016.

Statsadvokaten uttalte mandag at han vil komme nærmere tilbake til parykken og det falske skjegget (se bildet øverst i saken).

En av loddeboltene ble funnet i Sunnivasalen, i underetasjen av hotellet. Loddebolten ble funnet liggende i tilknytning av fyrstikker og bordduken. I dette tilfellet var det kun fyrstikkene som tok fyr, og ikke bordduken.

I Sunnivasalen på hotellet ble det også funnet en loddebolt under åstedsundersøkelsen. Loddebolten lå i tilknytning til en hvit duk, men denne tok ikke fyr.

Bildebevis sikret fra overvåkingskamera langs strekningen mellom Stockholm og Selje mener politiet sikrer bevis for reisemønsteret til de tiltalte.