Statsadvokat Magne Nyborg la fram bevis for dette i Sogn og Fjordane tingrett mandag morgen. Tre svenske brødre er tiltalt for ulike forhold i saken, som blant annet går på brannstifting og forsikringsbedrageri.

Brannen som sørget for de største ødeleggelsene på hotellet skal ha startet i hotellrom 107, i underetasjen av hotellet mot sjøsiden.

Under åstedsundersøkelsen oppdaget politiet også to lignende anretninger med loddebolter. Den ene ble funnet i Sunnivasalen i underetasjen av hotellet, mens den andre ble funnet i spisesalen. I begge tilfellene gikk ikke brannstiftelsen som planlagt, noe som gjorde det mulig for politiet å sikre seg bevis for brannstiftelse.

Politiet har også funnet spor etter bensin flere steder i romfløyen av hotellet, samt spisesalen. Det ble også funnet en svensk brusflakse på hotellet. Resultater fra en DNA-undersøkelse viser spor fra hotellsjefen og hans kone.

Det ble også funnet plasthansker på stedet. Etter DNA-undersøkelser mener politiet disse er brukt av både

Tilsto i retten

Den tiltalte hotellsjefen erkjente i dag straffskyld for å ha stått bak hotellbrannen i november 2016. Han innrømmer også at forskringsbedrageri var motiv for brannen. Under forhold om økonomisk utroskap erkjenner ikke den tiltalte hotellsjefen straffskyld.

De to andre brødren erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene de er tiltalt for.

Vi oppdaterer saken.