- Dette var nytt for meg. Jeg er ikke kriminell. Jeg har jobbet hele mitt liv. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Etter hvert fant han fram til informasjon om tidsur. Han gikk til en butikk og kjøpte det. Deretter testet han tidsuret og bruk av loddebolt på kveldstid, på sin egen balkong.

Han testet først med loddebolt, papir og tidsuret. Deretter fant han ut at han trengte fyrstikker for at flammene skulle oppstå.

Brukte parykk for å skjule seg

Hotellsjefen innrømmer at han kjøpte parykker og løsskjegg for å skjule seg fra overvåkingskameraer på veien mellom Selje og Stockholm, etter at han satt fyr på hotellet. Disse ble brukt.

Han kjøpte to parykker og to løsskjegg.

Han husker ikke hvilken av dem han brukte den kvelden han satte fyr på hotellet, men tror det muligens var parykken med krøller.

Broren kjørte hotellsjefen

Etter flere internett-søk fant han en butikk i Stockholm som solgte parykker og løsskjegg. Han kjøpte også lim til løsskjegget her.

Han sier at den tiltalte broren er uskyldig, men at han bare ble "dratt inn i det" på grunn av hotellsjefens spilleavhengighet.

- Jeg har dratt inn uskyldige mennesker, sier hotellsjefen.

Aktor spør om det at broren var med i kostymebutikken, kan være tegn på at hotellsjefen prøver å skjule at broren var med på hele hendelsen.

- Han trodde jeg kjøpte ting til mine barn, forklarer den tiltalte.

Rettssaken fortsetter med de tiltaltes forklaringer onsdag.