I retten forteller han at han hadde med seg en "god venn" som sjåfør i bilen fra Stockholm til Selje, og på returen. Vedkommende fikk 20.000 kroner i betaling for dette.

De to møttes gjennom en forening i Sverige. Han sier også at de er gode venner fra skolen. I tillegg har de spilt poker sammen.

- Jeg vil ikke si hvem som hjalp meg.

- Han har familie og sånn. Jeg kan ikke, sier hotellsjefen om hvorfor han ikke vil tyste på den ukjente personen.

Statsadvokat Magne Nyborg omtaler den ukjente personen som "Mister X".

Brukte fem dunker med bensin

I bilen på vei fra Stockholm til Selje hadde hotellsjefen med seg fem 25 liters dunker fulle med bensin. Disse ble senere brukt til ildspåsettelsen på Selje Hotel.

De hvite dunkene ble fylt med bensin på en bensinstasjon på vei til Selje. Hotellsjefen husker ikke hvilken bensinstasjon han stoppet på, men tror det var i Sverige et sted. Han valgte å stoppe på denne bensinstasjonen fordi det ikke var noen kameraer i området.

Fant hansker med brorens DNA

Aktor mener engangshanskene som ble funnet ved kjøkkeninngangen til hotellet beviser at den ene tiltalte broren var med på å sette fyr på hotellet. Det var her hotellsjefen gikk inn da han skulle tenne på hotellet.

- Da vi tok bensindunkene ut fra bilen, hadde vi allerede hansker på oss som vi hadde kjøpt i Sverige, sier hotellsjefen.

Han forklarer videre at engangshanskene trolig lå igjen fra en stor opprdyning de hadde på hotellet i forkant av vinterstengingen i november 2016.

- Vi kastet hanskene etterpå, men det er noen som har blitt igjen. De må komme derfra, forklarer han.