Aktor spurte hvorfor kjøkkensjefen tjente mer enn hotellets sjef. Tiltalte forklarte at kjøkkensjefen fortjente høyest lønn fordi det var han som jobbet mest.

Deretter ble det klart at det var hotellsjefen som hadde lavest lønn av alle de tre brødrene.

Statsadvokat Magne Nyborg viste til et avhør fra januar, der hotellsjefen uttalte at brødrene har et annet syn på familie og en annen kultur enn det man har i vestlige land. I avhøret skal hotellsjefen ha uttalt at kjøkkensjefen er eldst, og at han derfor fortjener høyere lønn. Han har også uttalt at de har en hierarkisk kultur.

I desember 2014 fikk hotellsjefen imidlertid et lønnstillegg på 250.000 kroner, mens de to andre brødrene fikk lønnstillegg på 200.000 kroner hver.

Ingen utdannelse

Den tiltalte hotellsjefen og hans brødre flyktet fra Tyrkia til Sverige på 80-tallet. Hotellsjefen sluttet på skolen da han gikk i niende klasse, og begynte å jobbe med sin eldre bror, den tiltalte kjøkkensjefen.

- Hvem har du lært av? spurte aktor under rettssaken.

- Jeg har jobbet lenge i restaurantbransjen, men jeg har ikke så mye kunnskap om regnskap og aksjeselskap. Det var litt nytt for meg, sa hotellsjefen og la til at han tidligere har drevet enkeltmannsforetak.

Sandnessjøen

- Vi gikk i pluss hvert år der. Vi solgte det og flyttet tilbake til Sverige, sa hotellsjefen.