Så langt har vi fått høre fra statsadvokat Magne Nyborg og hvilke bevisene aktoratet mener de har mot de tre svensk-kurdiske brødrene som er tiltalt i saken.

Parykker, løsskjegg, loddebolter og gummistøvler er noe av det som står på politiets bevisliste. Les mer om hvilke bevis politiet har lagt fram her.

Den tiltalte hotellsjefen skal ha gjort innkjøp av parykker, falskt skjegg, tre loddebolter, tidsur og to par gummistøvler i forkant av brannen på Selje Hotel i november 2016, mener statsadvokat Magne Nygård. Han la bevisene fram for Sogn og Fjordane tingrett mandag.

Hotellsjefen (39), styrelederen (34) og kjøkkensjefen (42) er beskyldt for grovt skadeverk og forsikringsbedrageri i forbindelse med brannen på Selje Hotel i slutten av november 2016.

Hotellsjefen har avgitt sin forklaring i saken. Han tilstår å ha satt fyr på Selje Hotel ved hjelp av tidsstyrte loddebolter. Du kan lese mer om hvordan han satt fyr på hotellet her (+).

39-åringen innrømmer også at den påsatte brannen var et forsøk på å få forsikringspenger, slik at et nytt hotell kunne bli bygget opp. Han erkjenner også at han har tappet selskapet for penger, blant annet fordi han var spilleavhengig og mistet kontroll over hotellets økonomi. Du kan lese mer om dette her (+).

For statsadvokaten er en viktig del av rettssaken å finne ut av hvem den såkalte "Mr. X" er. Politiet mener nemlig at det var to personer som dro fra Stockholm til Selje for å sette fyr på hotellet. Det bekrefter bilder hentet ut fra overvåkingskameraer på veistrekningen. Den daglige lederen innrømmer at han var en av de to personene som satt i bilen, men nekter å avsløre hvem den andre personen er. Han har i tidligere avhør oppgitt en navngitt person, men etter videre etterforskning fra politiets side viste det seg at vedkommende døde i 2015.

Det sitter to personen i denne bilen. En av dem er hotellsjefen. Han nekter å si hvem som satt ved siden av ham i førersetet.

Denne uken har hotellsjefen forklart at "Mr. X" er en god venn han kjenner fra skolen, men nekter å oppgi noe navn. Det eneste han har sagt så langt, er at vedkommene er rundt 1.90 meter høy. Du kan lese mer om hotellsjefens forklaring her (+).

Politiet mener imidlertid det er hotellsjefens bror, styrelederen, som er "Mr. X".

Styrelederen erkjenner ikke straffskyld for noe av det han er tiltalt for. I retten onsdag forklarer han at det var hans eldre bror, hotellsjefen, som har hatt kontroll over økonomien.

Torsdag kom styrelederen, den yngste broren, med sine forklaringer om saken.

Han nekter som kjent straffskyld i saken. Han viste blant annet til at det finnes bevis for at mobilen hans var i Sverige i det aktuelle tidsrommet rundt brannen.

Samme dag vitnet de tidligere eierne av Selje Hotel, Gerd Kjellaug Berge og Harald Berge i rettssalen.

Gjennom vitneforklaringene kom det fram at brødrene fortsatt skylder ekteparet rundt 650.000 kroner. Les mer om hva de tidligere eierne sa fra vitneboksen her.

Mandag skal den tredje broren, kjøkkensjefen, forklare seg i retten. Han har den minst alvorlige tiltalen av de tre brødrene.

Samme dag skal også selskapets tidligere regnskapsfører vitne i saken.

Fjordenes Tidende er på plass i Sogn og Fjordane tingrett mandag og følger saken utover uken.